Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Épül a világ első 7 tengeri csillagos vízi élményparkja

 

Épül a világ első 7 tengeri csillagos vízi élményparkja

Az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő 2023. júniusában nyitja meg kapuit

A világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkja és gyógyfürdője nyílik júniusban Győrben. A hét tengeri csillag mindegyike egy-egy szolgáltatáscsoportot jelképez. Itt a vízi élménypark nem véletlen elnevezés, a "fürdő" önmagában kevés lett volna.





Az élmények között ott találjuk majd Magyarország legmodernebb csúszdaparkját. A csúszdaparkunk központi eleme egy 32 méter magas szódásszifon. Ez lesz a világ legmagasabb szódásszifonja, a Guinness-rekordok közé is be lesz jegyeztetve. A város így szeretne tisztelegni Győr egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt. 


Természetesen lesznek további izgalmas elemek is a csúdzdaparkban. A kétszemélyes csúszda például 18 méteres szintkülönbségű lesz, hat emeletnyi magasságból csúszhatnak le a vendégek. Egy másik csúszdán olyan nagy sebességet lehet elérni, hogy a centrifugális erő fenntartja majd az embert a 360 fokos fordulat közben, de lesz olyan csúszda is, ami nem kevesebb, mint 195 méter hosszú. A dupla pályás versenycsúszdánkon pedig nem csak az időt lehet mérni, hogy gyorsabban leérsz-e a társadnál. Különféle érintőelemek, fényjelek villannak fel a csúszdatesten belül, és pontokat is tudsz gyűjteni, vagyis nemcsak a sebesség, hanem a reagálókészség is fontos lesz a végeredményben. Ráadásul ma már csúszdaépítésben is használják az űrtechnológiát. A sugárvágásnak köszönhetően tökéletes az elemek illesztése, nem fogod érzékelni.



A győri Rába Quellének a kiúszós részeket is számítva eddig 11 medencéje volt, ez a szám most csaknem megduplázódik, azaz nem kevesebb, mint 21 medencével várják júniustól a vendégeket. 

A korábbi fürdő belső része 7000 nm-ről 11 000 nm-re bővül száraz játszóházzal, vízi játszótérrel és úszómedencével.

A legnagyobb hazai spray parkban Hany Istók, a hansági lápi fiú története és a teljes lápi világ megelevenedik.

A szanuaparkban fűtött járdán sétálhatunk végig és a részleg kapuján belépve igazai japánkertben találjuk magunkat.

Minden strand elengedhetetlen kelléke a büfé és az étterem. Az RQ Vízi Élényparkban nem kevesebb, mint 10 vendéglátóegység közül választhatunk majd.


2023. március 8.

Forrás: rabaquelle.hu

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!