Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Fémszörnyek - Robotkiállítás

 

Fémszörnyek - Robotkiállítás

Május 22-ig a Savoya Parkban

Fémszörnyek címmel a filmvilág legnagyobb figuráiból nyílt kiállítás a Savoya Parkban. Az olyan népszerű karaktereket, mint például Csubakka (Csillagok háborúja), Groot (A galaxis őrzői) és Sulley (Szörny Rt.) újrahasznosított fémből építette egy lengyel művészcsoport. 
A 3-4 méter magas, esetenként 6-7 mázsás robotokat május 22-ig lehet ingyenesen megtekinteni a Savoya Parkban. 


Az alkotók, egy lengyel művészcsoport újrahasznosított fémekből, például szerszámokból, mezőgazdasági gépalkatrészekből, autós tartozékokból építette meg a robotokat, amelyek mindegyikét nagyjából ezer alkatrészből rakták össze. 

A 8 robotból álló kollekcióban a legnagyobb építmény a Transformers: A kihalás kora című filmből a Mercedes AMG GT R. A hossza 4,1 méter, a tömege 680 kilogramm. A különleges autót 450 óra alatt szerelték össze. 

A kiállítás része a Szörny Rt-ből Sulley (magassága 2,9 méter, tömege 360 kg, építési ideje 240 óra), a Csillagok háborújából Csubakka (magassága 2,28 méter, tömege 230 kg, építése ideje 180 óra), és A galaxis őrzőiből Groot (magassága 2,4 méter, tömege 280 kg, építési ideje 170 óra) is.


2022. május 4.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!