Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Hajózás a Kisfaludy lapátkerekes gőzhajón

 

Hajózás a Kisfaludy lapátkerekes gőzhajón

Tökéltes választás, ha különleges budapesti programra vágytok

Elképzelttétek már, milyen érzés lehet egy igazi reformkori gőzhajó fedélzetéről látni Budapest legszebb nevezetességeit? A Kisfaludy fedélzetén most átélhetitek ezt a különleges élményt! A gőzlapátos gőzhajón felejthetetlen 1 órás városnéző hajóutakat kínálnak a Duna legcsodásabb szakaszán! 


A hajó a Dock 10-ből indul és oda is tér vissza. Az egy órás út során a Kisfaludy végighajózik a Duna legszebb szakaszán, érintve számos látványosságot, például a Gresham-palotát, a Budai Várat és az Országházat is.


A Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajó a pesti alsó rakparton, a Március 15. tér közelében, az Erzsébet híd lábánál, a Dock 10-ben állomásozik. Ha autóval érkeztek, az Erzsébet híd alatti parkolóban, vagy az Aranykéz utcai parkolóházban tudtok megállni, ha pedig tömegközlekedéssel, akkor a 2-es villamos Március 15. téri megállónál kell leszállni.


Jegyet online, a weboldalon keresztül (kisfaludygozos.hu) vagy a kikötőben indulás előtt tudtok vásárolni.

És még pár hasznos információ azoknak, akiket a műszaki részletek is érdekelnek. A hajó dízel-elektromos hybrid hajtással van ellátva, mely a lapátkerekek folyamatos működése mellett hagyományos hajócsavaros kihajtást is vezérel. A hajócsavar a nagyobb sebesség elérésében ad segítséget, normál használat során általában nincs igénybe véve. A hajó különlegessége, hogy a két lapátkerék hajtási iránya és fordulatszáma külön vezérelhető, így elősegítve a hajó kiváló manőverező képességét, kis túlzással akár egy helyben való megfordulását.


Forrás: kisfaludygozos.hu


2023. augusztus 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!