Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Idén utoljára láthatóak a Közlekedési Múzeum kincsei az Északi Járműjavítóban

 

Idén utoljára láthatóak a Közlekedési Múzeum kincsei az Északi Járműjavítóban

Tartsatok velünk!

Október 2-án zárja kapuit a Közlekedési Múzeum népszerű időszaki kiállítása, a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című tárlat. A záróhétvégén LEGO vasúti terepasztal és családi tárlatvezetések is várják az érdeklődőket.

Aki még nem látta a Közlekedési Múzeum gyűjteményének kincseit, annak október 2-áig van ideje ellátogatni az Északi Járműjavító Dízelcsarnokába, a Kőbányai út 24-28. szám alá. Az egykori ipari csarnokban olyan különleges járműveket csodálhatnak meg az érdeklődők, mint egy eredeti Ford T-modell, vagy a “Szellem” becenévre hallgató mozdony, amely a mai napig tartja a gőzmozdonyok sebességrekordját Magyarországon.

Az utolsó hétvégére a múzeum izgalmas programokkal  készül. A Magyar L-es Vasút Klubnak köszönhetően egy LEGO vasúti terepasztal is várja majd a látogatókat a Dízelcsarnokban. A közel 70 négyzetméteres asztalon 1:45-ös méretarányban lesz látható a magyar fő és mellékvonali vasút jellemző környezete, míg a járművek között a retro szerelvényektől egészen a legújabb emeletes motorvonatokig minden felvonul majd. 

A hétvége folyamán tárgyalkotó foglalkozások, családi tárlatvezetések is indulnak majd a legkülönfélébb témákban. A Múzeum a kulisszák mögött című vezetésen az érdeklődők betekinthetnek a múzeum működésébe, megismerhetik az itt dolgozók munkáját, hogyan zajlik egy nap a múzeumban. Az időben és térben felbukkanó, jellegzetes  utasok és nélkülözhetetlen csomagjaik kerülnek a középpontba a Poggyászmesék elnevezésű felfedező sétán, míg a Négy keréken című vezetésen a múzeum gyűjteményének fejlesztését ismerhetik meg a látogatók.

A programokon a kiállításra szóló, aznapra érvényes jeggyel lehet részt venni. További információk: https://azeszaki.hu/hu 

Jegyvásárlás: https://jegy.kozlekedesimuzeum.hu/ 

A kiállításról készített élménybeszámolókkal pedig most nyerni is lehet! A múzeum munkatársai általános és középiskolás osztályok élménybeszámolóit várják, amelyek a tárlaton tett látogatásához kapcsolódnak. A pályázatban formai megkötés nincs, filmes, szöveges és rajzos anyagokat egyaránt várnak a legjobban tetsző járműről, a legkülönlegesebb kiállítási élményről vagy arról, hogy mit látnának még szívesen a kiállításban a tanulók. 

A legtartalmasabb, legkreatívabb alkotásokat beküldő osztályok munkáját komplex múzeumi programmal és értékes ajándékcsomagokkal díjazza a zsűri. A pályázatok beküldési határideje október 10-e. További információkat a muzeumpedagogia@kozlekedesimuzem.hu címen lehet kérni.

2022.09.20.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!