Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Ismét várják a látogatókat a nemzeti parkok

 

Ismét várják a látogatókat a nemzeti parkok

A budapesti és pest megyei helyszínek kivételével országszerte üzemelnek a bemutatóhelyek, indulnak a szakvezetések

A sok otthon töltött hét után jó hír a természetbarátoknak, hogy újraindul az élet hazánk nemzeti parkjaiban. Természetesen a megváltozott körülmények új szabályozásokat is maguk után vonnak, de gondolom, ezeket mindannyian szívesen betartjuk magunk és mások biztonsága érdekében. A harmadik májusi hétvége programjai közül ajánlunk most néhányat a figyelmetekbe.
Orchidea túra a Kolon-tónál - május 16. és 17.

Találkozóhely: 6075, Páhi (Bács-Kiskun megye), Vasút utca 2. Művelődési Ház. A helyszín távolsági busszal Kecskemét és Kiskőrös irányából is elérhető (Páhi, Községháza megállóhely). GPS: 46.713870, 19.382055

Program: A Kolon-tóhoz délről csatlakozó Páhi-réteken tavasztól nyár elejéig csodálhatjuk meg a hazai kosborok gazdag világát a Kolon-tavi Orchideák tanösvényen. Nagyobb számban a mocsári kosbor, a hússzínű ujjaskosbor, a vitézkosbor és a poloskaszagú kosbor fordul elő.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, kedvezményes 500 Ft/fő, családi 2500 Ft

Túra hossza, jellege: 8 km, földút

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A túrákon a résztvevők létszáma korlátozott, általában maximum 30 fő. A korlátozást a résztvevők élményhez jutása és a természetben okozott esetleges zavarás minimalizálása indokolja.

Jelentkezés és további információk: Morvai Edina, +36/70-4118-445, kolonvilag@kolon-to.com


A gerleszavú május | Erdei séta Vátyonban - május 16. 9.00-13.00

A résztvevők erdei túrán vehetnek részt a vátyoni erdőn, botanikai és zoológiai megfigyelésekkel színesítve a programot.
Találkozó: Biharugra (Békés megye), Földesi-telep, GPS koordináták: É: 46°56’23,29” K:21°34’49,89”
Programdíj: felnőtt 700 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 500 Ft/fő
További információ: Bíró István, természetvédelmi tájegységvezető (+3630 475 1785)
Geotúra Bakonynánáról Jásdra a Gaja-szurdok természeti csodái mentén - május 16.


Helyszín: Bakonynána (Veszprém megye) déli vége

Ár: felnőtt 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

Találkozó időpontja: 10:00 óra

Távolság: 6 km + 6 km

Túra ideje: 6 óra

A túrákon 65 év alatti, maximálisan 15 fő vehet részt. A túra résztvevői között a 1,5 m távolságtartás kötelező. Maszk viselése kötelező, a túravezető gumikesztyűben állítja ki a nyugtát és veszi át a túra díjat, amit lehetőség szerint kérjük pontosan kiszámolva hozzanak magukkal! Előzetes bejelentkezés szükséges.

Geotúránk a Keleti-Bakony kapujában, Bakonynánán veszi kezdetét, a kanyargós ösvényen felülről gyönyörködhetünk a Gaja-patak kövek között bukdácsoló „ezüst szalagjában”, míg a másik oldalon a híres Bakony-erdő sűrűje kísér bennünket. Az impozáns sziklafalaknál a terület rendkívül izgalmas földtörténeti múltját is felfedhetjük! Ráadásul az egykori sekély tengerben nyüzsgő élet megkövült képviselőit nemcsak láthatjuk, hanem tapinthatjuk is! Mészvázaik valóságosan kidomborodnak a Bakony mészköveinek egyik legszebb képviselőjéből, a Zirci Mészkőből, mely egész úton végigkísér minket. Az egykori élővilág képviselőit megcsodálhatjuk a Római-fürdő szikláiban, miközben a Bakony legnagyobb vízesésének lélegzetelállító szépségében fürdetjük szemeinket! Rövid pihenő után saját bőrünkön érezhetjük, mit takar az áttöréses szurdokvölgy fogalma, majd a Vadalmás-forrásnál a napnál világosabban megérthetjük, mit jelent az óriásforrás elnevezés! Kültéri földrajzóránkat a közelmúltban felújított Zsidó-hegyi földtani alapszelvénynél koronázzuk meg, ahol vallatóra fogjuk az élő sziklát: cseppentünk, rétegdőlést mérünk és kisakkozzuk, hogy mi minden történhetett ezzel a kőzettesttel az utóbbi 100 millió évben, így élmény szinten ismerjük meg a földtani természetvédelem fontosságát!

Megismerkedhetünk Jásd és a környék kultúrtörténetével is: megtekintjük a Szentkút zarándokhelyet, mely 600 évnél is régibb, egyik legősibb búcsújáróhely hazánkban. A műemlék kápolnája 1825-1837 között épült barokk – rokokó stílusban, a korábbi fakápolna helyén. (műemlék jellegű). Túránk során felkutatjuk egy egykori földvár/földsánc maradványait, a Márkusvárat is.

Előzetes jelentkezés szükséges telefonon vagy e-mailen a túrát megelőző napon 18:00 óráig! 
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, geotúra-vezető
sardy1@bfnp.hu
+36 30 491 0061


2020. május 11.


vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!