Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Izgalmas új helyszín a Káli-medencében

 

Izgalmas új helyszín a Káli-medencében

Evés-ivás, kultúra és gyerekprogramok a salföldi bánya területén

Káli-medence egyik legszebb településén, Salföldön kap lehetőséget egy új kezdeményezés, hogy Kultháló bázisként vegyen részt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban. A helyszín egy homokbánya már rég nem használt területe, ahová olyan kulturális eseményeket terveznek, amelyek a helyi művészeti élet és kreatív ipar résztvevőit helyezik a középpontba.





A Bánya területe a salföldi homokbánya mellett helyezkedik el, ahol évtizedeken át valódi bányaüzem működött.

Erről egy régi őrlőépület is tanúskodik, amely régóta elhagyottan állt, és ennek a projektnek a keretén belül kap új életet. Az épületet körülvevő erdősávban, patakparton tanösvény és játéktér épült, melynek kialakításában ugyanúgy, mint a megvalósuló programok során helyi kötődésű zenészek, művészek és mesteremberek is részt vettek.

Művészeti kurzusok, koncertek, iparművészeti bemutatók és foglalkozások, színházi események, irodalmi estek, közösségi programok váltják egymást majd a Bánya homokjában, ahol a gyerekek és felnőttek is úgy élhetik át ezeket az élményeket, hogy közben saját, aktív tapasztalatot is szerezhetnek róluk, tehát nem csak szemlélőként vesznek részt a közönség soraiból.

A szervezők a legtöbb programot úgy szeretnék megvalósítani, hogy a látogatók bevonásával maradandó emlékeket és hozzáadott értéket jelentsen a művészetekkel, az alkotással való találkozás.

A programokat ezen a linken találjátok.



2021. augusztus 15.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!