Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kalandra Fül - a kisgyerekes családok komolyzenei fesztiválja

 

Kalandra Fül - a kisgyerekes családok komolyzenei fesztiválja

Március 4-én, szombaton egész nap

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Immár negyedik alkalommal találhatjátok meg helyen a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.



Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény, a Danubia Zenekar tagjainak azonban rengeteg tapasztalata van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai. A Budapest Music Centerben megrendezett Fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt az célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.



A Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven, Schubert és Britten zenéjével ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de a fesztivál ideje alatt lehetőség lesz kísérőprogramokon is részt venni. Az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén ismert népdalok, gyermekdalok, mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette. Az előadáson hangolt kézi csengettyűket láthatunk, hallhatunk, a koncertet követően pedig a közönség tagjai „zenészként” is próbára is tehetik magukat.

 

A Szigetkék Alkotóműhely népszerű foglalkozásán az érdeklődők különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg játékos, kreatív gondolkodásra, a résztvevők adottságainak kibontakoztatására ösztönző formában. A műhely vezetője Balla Vera képzőművész. A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a büfé pedig bővített kínálattal várja a gyerekeket, családokat.



Programbontás

10.00 – Roll over Beethoven

11.30 – A legnagyobb Franz

14.00 – Csengő-bongó – kísérőprogram, ingyenesen látogatható, Tetőterasz

16.00 – Rímes bál a zenekarban

A kísérőprogramok bármely aznapra érvényes belépőjeggyel látogatható!


2023. február 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!