Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karbantartási munkálatok miatt nem közlekedik a Budavári Sikló

 

Karbantartási munkálatok miatt nem közlekedik a Budavári Sikló

Szeptember 1-től november 30-ig

Teljes felújítást végeznek a Budavári Sikló vonalán, emiatt a sikló nem közlekedik. A Budavári Sikló teljes karbantartását előírás szerint minden 12 évben kötelező elvégezni. A felújítás során mindkét jármű teljes felújításon esik át, továbbá pályafelújításra és síncserére is sor kerül annak érdekében, hogy decemberben megújult köntösben találkozhassanak újra az utasok a Budavári Siklóval.


A sikló helyett a Clark Ádám térről a 16-os autóbusszal, vagy a Várkert Bazártól induló liftekkel juthatnak fel a várba látogatók.A BKV Zrt. által üzemeltetett, az UNESCO világörökség részét is képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága. 151 éve, 1870-ben adták át - a világon másodikként - az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót. Az ötletgazda Széchenyi István fia, Széchenyi Ödön volt. A sikló kocsinként egyszerre 24 utast tud szállítani, építésekor még volt I. osztályú kocsi is, a középső, összesen 6 üléssel.


Forrás: Budavári Önkormányzat Facebook oldala

2021. szeptember 3.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!