Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Magyar poptörténeti időszaki kiállítás január 21-ig meghosszabbítva!

 

Magyar poptörténeti időszaki kiállítás január 21-ig meghosszabbítva!

A tárlat a Magyar Zene Házában tekinthető meg

A Nekünk írták a dalt! tárlat a hazai popzene legendás alakjait, helyszíneit, eseményeit mutatja be interaktívan, társadalmi-politikai kitekintéssel – és persze rengeteg zenével.



Az élményközpontú tárlat a Martiny együttes 1957-es Rock Around The Clock feldolgozásától egészen az 1993-as első Sziget Fesztiválig utaztatja a látogatót. Közel 1000 négyzetméteren kalandozhatunk tematikus tereken át, több mint három évtized zenei eseményei, előadói, dalai, helyszínei társaságában, a mindent meghatározó politikai és társadalmi környezet ölelésében.


A 900 négyzetméteren helyet kapó kiállítás 8 tematikus blokkra bontva ad betekintést a korszak mindennapjaiba. A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak legkiemelkedőbb előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

 

Kiknek ajánljuk? Természetesen minden korosztálynak!

Egy olyan időutazásra invitálunk minden látogatót, amely egyrészt szólhat az emlékek felidézéséről azok számára, akik részben vagy egészben megélték a bemutatott időszakot. Másrészt megnyitunk egy új dimenziót a fiatalabb látogatók előtt, akik a „korlátlan zene” korából tekinthetnek vissza egy egészen más időszakra.


LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK

A Magyar Zene Házában található időszaki kiállítást érvényes jeggyel lehet megketinteni, a beengedés 30 perces idősávokban történik. A látogatások fél óránként kezdődnek. A kiállítás másfél óra alatt tekinthető meg. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.

 

A Magyar Zene Háza nyitvatartása:

Hétfő: zárva. Minden hónap első keddjén zárva.

Kedd, szerda, csütörtök, szombat, vasárnap: 10:15-17:45, Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 16:15

Péntek: 10:15-19:45 Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 17:45

A Magyar Zene Háza december 24-26-ig és december 31-én, valamint január 1-én ZÁRVA tart. 

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező.



2023. december 26.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!