Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Megújult kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás

 

Megújult kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás

Ingyenesen letölthető

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület Android és iOS rendszereken futó mobiltelefonos alkalmazása 2017. áprilisában indult el, 2021-ben új funkcióval bővült. Az applikáció az összes, hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő faj terepi azonosításához nyújt segítséget 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajleírásokkal.




Jó hír, hogy a határozó 2021-es frissítésével arra is lehetségünk van, hogy az általunk megfigyelt hüllő vagy kétéltű adatát a határozó adatfeltöltési funkciójának segítségével rögzítsük, így a szakemberek munkáját is segíthetjük!

A határozó azoknak készült, akik kezdők, de mégis tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton vagy az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozó jegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név, a rendszertani besorolás és természetvédelmi érték is megjelenik, továbbá a békák hangját is meghallgathatjuk. Az adatlap alján található link segítségével pedig az MME oldalán elérhető Magyarország kétéltűi és hüllői oldalra juthatunk, ahol a fajról bővebb fajleírást kapunk, valamint fotókat is nézegethetünk.

Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, mely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat a „Játék” funkcióval tehetjük próbára.



Az alkalmazás Android és iOS rendszereken fut, de kizárólag mobiltelefonokra lett fejlesztve, tableteken vagy egyáltalán nem, vagy rosszabb minőségben működik. Az ingyenes alkalmazás letöltéséhez nem kell mást tennie, mint a Google Play áruházban (Androidos telefonok esetén) vagy az App Store-ban (iPhone telefonok esetén) a keresőmezőbe beírni azt, hogy "Kétéltű határozó" vagy  „Hüllőhatározó”, majd a telepítésre kattintani.


Hír forrása: mme.hu


2021. március 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!