Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Mesebeli hóország - kincskereső küldetés és játék

 

Mesebeli hóország - kincskereső küldetés és játék

Március 16-tól újra kincskereső játék a Vajdahunyadvárban

Kéken csillognak a hósipkás hegyek, alvó jégóriások álmát őrzik a hallgatag gleccserek. Fagyos csend honol, éber őrszem lesi a szikrázó láthatárt, a tükörsima jégmezőn vakmerőn siklik a szán. Könnyű zúzmarát szór a jeges szél, a távoli torony csúcsa kavargó hófelhőbe vész.

Vajon miféle küldetés vár? Hol rejtőzik az ősi kincs? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a mesebeli hóországot, de vigyázat, az út váratlan meglepetéseket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Egy kapzsi Kincsvadász megkaparintotta az ősi kincset, a varázserejű aranyhangszert, melynek bűvös hangjától felébrednek álmukból az alvó jégóriások. Az agyafúrt tolvaj titkos, sarkvidéki tornyában őrzi értékes zsákmányát. A látogatók feladata, hogy a játékos próbatételeket kiállva felkutassák és visszaszerezzék a kincset.

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e megszelidíteni egy harapós északi uszonyost, kicselezni egy bumfordi belugát, vagy kiszimatolni a jeges csemege illatát. Megtudhatják továbbá, el tudják-e navigálni a jegesmedvejáratot a jégmezőn, át tudnak-e kelni a fagyos folyón egy behemót rozmár révésszel, és vajon fel tudják-e törni a kincseskamra trükkös, színkódos zárját.

A MESEBELI HÓORSZÁG ‒ KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a hó és jég káprázatos birodalmát, találkozhatnak a havas tájak lakóival, rácsodálkozhatnak hidegtűrő természetükre és bámulatos túlélőképességükre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám, aki vállalja a kihívást, kiérdemli a jutalmat és az okleveles kincskereső címet is!

A kiállítás és játék során a látogatók tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint megismerhetik a hófödte hegyek, a hűvös tundrák és a jeges sarkvidékek állatvilágát.

A képzeletbeli hóországi helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, a látogatók játékállomásról játékállomásra kerülnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesebeli látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó érdeklődőket.

A MESEBELI HÓORSZÁG – KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítás és játék 2024. március 16-tól május 20-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR
Nyitvatartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig
Húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, május 1-jén, valamint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn NYITVA!

! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a kiállítás 2024. április 8. és 15. között a múzeumban zajló rendezvény miatt ZÁRVA TART !

Korosztályi ajánlás: 4–99
A kiállításon szöveges játékfüzet vezet végig, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.
Játékfüzetet kapnak: a gyermekek (3–18 éves); a gyermek nélkül egyéni jeggyel érkező felnőttek.
A kiállítás és játék bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.


Jegyek:

Felnőtt: 2800 Ft
Gyermek (3–18 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól): 2500 Ft
Csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport, hétköznap!): 1800 Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek): 9450 Ft (családi jegy mellé további gyermekjegy: 1500 Ft)

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

Jegyvásárlás: március 16-tól a helyszínen, a múzeum pénztárában.
(Elővételre, online jegyvásárlásra sajnos nincs mód.)
Jegyvásárlás módjai: készpénz, bankkártya, PayPass, OTP, MKB és K&H SZÉP kártya és OTP Cafeteria kártya

A MESEBELI HÓORSZÁG – KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítás és játék termei akadálymentesek, babakocsival és kerekesszékkel is bejárhatók.

2024. március 13.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!