Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Meseösvények a Budapest környéki erdőkben

 

Meseösvények a Budapest környéki erdőkben

Tíz új digitális meseösvényt arattak a nyáron

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként megelevenedik a Parkerdő címerállata, Oszi, a kis holló, aki izgalmas kalandokon keresztül a kirándulókkal együtt ismeri meg az erdő állatait és növényeit.



Ehhez az ingyenesen letölthető Digitális Vándor alkalmazás adja a hátteret, amely az új útvonalakkal együtt már több mint hetven digitális ösvényen kalauzol szerte az országban. A meseösvények végigjárásáért pedig valódi ajándékokat is kaphatnak a leglelkesebb túrázók.

A tíz új ösvényt Oszi, a Corvus El Rey hollódinasztia tagja fogja össze. Hozzá csatlakozik a látogató, és vele fedezi fel az erdők-mezők-vizek világát. A kis holló feladata, hogy az erdőben élő állatok életét segítse. Ehhez viszont még sokat kell tanulnia, nagyapja, a mindentudó Ottokár segít neki ebben.

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény. A közkedvelt Holdvilág-árok ugyanolyan izgalmas kalandokat tartogat, mint a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

Oszi viszont nem csak a telefonok képernyőjén él: a kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni, illetve innen letölteni. A kalandorok kitartását ajándékkal jutalmazzák. Öt ösvény bejárásáért egy Oszi kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet kapni, melyet a Vadasparknál lehet beváltani az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

Forrás: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

2023. szeptember 8.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!