Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Seuso-kincsek, Betűk rejtélye, Plakátok titka és Felfedező hátizsák

 

Seuso-kincsek, Betűk rejtélye, Plakátok titka és Felfedező hátizsák

Izgalmas családi programok nyáron is a Nemzeti Múzeumban

Miről mesél a kincs? Ókori hősök ezüstbe vésett mítoszai tárulnak fel a Seuso-kincs darabjain, melyeket a kisiskolások játszva ismerhetnek meg az Ókori hősök kutatófüzettel. A kis felfedezők Seuso bőrébe bújva csöppennek a kincs világába, és különböző játékos feladatok megoldásával okosodhatnak.



A Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai által összeállított Ókori hősök kutatófüzet tökéletes kalauz a gazdag fantáziával megáldott gyermekeknek, akik bátran megismernék istenek, félistenek, teremtmények, hősök és háborúk világát, mindezt az egyik legjelentősebb, 4. századi római kori kincslelet alapján.

***

Betűk rejtélye - Kincskereső feladatlap

Fejtsd meg a Betűk rejtélyét! Használd a térképet, amelyen az ABC betűi vezetnek téged!

40 tárgyat válogattunk az MNM állandó kiállításából, amelyhez egy-egy kérdés tartozik. Találd meg a termet a betű alapján, fedezd fel a tárgyat a részletképről, majd válaszolj a kérdésekre!

***

Tolongó idők - Kutatófüzet 7-12 éveseknek

Fejtsd meg 100 év plakátjainak titkait: mit üzennek számunkra ezek a mindenhol jelen lévő falragaszok? Kik készítették őket és miért fontosak számunkra mind a mai napig? A fontosabb plakátokról érdekességeket olvashatsz a padlón, ezek segítenek a kutatásban. Jó felfedezést az egész családnak!

***

Családi felfedező hátizsák

Ezt a hátizsákot nem kell letenni a ruhatárban!
Gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt használhatják családi felfedező hátizsákot, amely lehetőséget nyújt egy-egy izgalmas történeti korszak közös vagy akár önálló megismerésére.

A hátizsákban helyet kap mindaz, amire egy igazi felfedezőnek szüksége lehet: kalap, nagyító, fejlámpa, iránytű, távcső, jegyzetfüzet, tolltartó és olyan tárgyak is, amelyek haza vihetőek! A Csodák földjén való eligazodást felfedezőlapok segítik, óvodásoknak és kisiskolásoknak egyaránt!

A hátizsák elérhető a Múzeum nyitvatartási idejében. A hátizsákok a pénztárban megváltott jeggyel a ruhatárban vehetőek át.

A hátizsák bérleti díja: 1500 Ft /hátizsák, extra töltés: 200 Ft /db

Forrás: www.mnm.hu

2018. augusztus 9.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!