Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Több játszótér is lesz az újjávarázsolt Óhegy parkban

 

Több játszótér is lesz az újjávarázsolt Óhegy parkban

15 hektáron két év alatt újul meg a főváros egyik legszebb ligete

A család minden tagjának sokféle élményt adó, biztonságos eszközökkel és burkolatokkal ellátott, egyedi hangulatú ligetté varázsolja az Óhegy parkot a Kőbányai Önkormányzat. A tervezésnél figyelembe vették a park körül élők szempontjait is, ezért a nagyobb zajterheléssel járó sport- és szabadidős funkciókat a környék lakóházaitól távol helyezték el.

A park négy nagyobb területét érintő beruházás első ütemében két, a régi Kőbánya hangulatát idéző játszótér valósul meg. A 7 évesnél fiatalabb gyermekeket köteles mászóház, többféle hinta és rugós játék, gumi állatfigurák, süllyesztett trambulin, terepcsúszda és napvitorlával árnyékolt homokozó, valamint egy baba-mama hinta várja egy erdei tematikájú játszótéren.  

A 7-14 éves gyerekek bányászati tematikájú játszóterén egyedi játszótornyot építenek csőcsúszdákkal és külön mászó funkciókkal, valamint ügyességi akadálypályát, kötélpályát, mászósziklákat, mérleghintákat, terepcsúszdákat, vizes játszóelemet, továbbá „régészkedős” homokozót létesítenek. A szülőknek mindkét játszótérnél pihenőhelyeket alakítanak ki padokkal, asztalokkal és ivókutakkal, továbbá a kerekesszékes látogatók számára is kényelmesen használható utcabútorokkal. 

A tervek szerint még az idén bővülnek, és egy helyre összpontosulnak a sportolási lehetőségek is: a parkban parkour pálya, műfüves focipálya, gördeszka pálya, két ping-pong asztal, több kosárpalánk, valamint Teqball asztal és egy biciklis szerelőállomás is helyet kap. Az Óhegy parkot körül ölelő, kivilágított rekortán a munkálatok idején is várja a futókat. A kutyafuttató szintén zavartalanul üzemel. 

A következő, jövőre megvalósuló ütemben egy harmadik, szőlő tematikájú játszóteret létesítenek, ahol együtt játszhatnak kicsik és nagyok, valamint a mozgáskorlátozott gyermekek is. Itt vizes játék, kalandpálya, süllyesztett trambulin, mászó hálók, egyensúly- és készségfejlesztő eszközök, forgók és hinták kapnak helyet. 

A park ezen részén az idősebb korosztálynak alakítanak ki egy aktív pihenésre, kikapcsolódásra, közösségi időtöltésre alkalmas helyet padokkal, asztalokkal, pergolával, illetve petang- és tollaslabda pályával, valamint kültéri fitnesz elemekkel.

Forrás: kobanya.hu

2019. március 8.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!