Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

3 varázslatos kézműves ötlet

2021.02.16.

3 varázslatos kézműves ötlet

Nem csak Harry Potter rajongóknak

Még kicsit messze a tavasz, bár már napról-napra közeleg, így arra gondoltunk, hogy pár varázslattal megpróbáljul közelebb csalogatni. És közben jól is szórakozunk. Három olyan varázslatos kézműves ötletet osztunk meg veletek, amik garantáltan elhozzák a napsütéses délutánokat és mire végeztek, már itt is a tavasz.





Tündérkert

A tündérkert készítésének számos előnye van. Egyrészt fel tudjátok hozzá használni a már kicsit elhasználódott, elkoszolódott műanyag tárolóedényeiteket. Nincsenek szabályok, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy mit alkot. Körülnézhettek otthon, és összegyűjthetitek a kallódó gombokat, kavicsokat, flittereket, fadarabokat, kis figurákat és ezeket mind fel tudjátok használni a tündérkert elkészítéséhez. A kert alapja a már említett műanyagedény, amit félig töltsetek meg földdel és innentől mindenki a saját maga ura. Készíthettek bele kis házikót összeragasztott pálcikákból vagy faágakból, utakat rakhattok ki gombokból vagy kavicsokból, ültethettek bele élő növényeket vagy mohát, de akár egy kis padot is összeeszkábálhattok. Íme néhány egyszerű változat inspirációként.

Kép: livingwellmom.com 

Kép:babyccinokids.com

Kép: plantedwell.com


Tündérfőzet 

A tündérfőzet készítéséhez szükség lesz egy kisebb befőttesüvegre, szódabikarbónára, ecetre, mosogatószerre, ételszínezékre, csillámra és egy tálcára. 

Kép és ötlet: the imaginationtree.com


Töltsétek meg az üveget félig ecettel és keverjetek bele egy kanál ételszínezéket. Utána nyomjatok bele egy adag mosogatószert és a csillámot. Ezután jön egy kanál szódabikarbóna, majd kezdjétek el keverni a főzetet a varázspálcával (vagy egy varázspálcának kinevezett kanállal). Akár kívánhattok is valamit vagy elmormolhattok egy varázsigét, miközben a varázslatot csodáljátok: a főzet életre kel, bugyborékolni kezd és a csillámló  bájital lávaként lövell ki a tálcára (amit remélhetőleg nem felejtettetek el az üveg alá tenni). Ha újrakezdenétek más színnel, nem szükséges az üveget kimosni, csak adjatok még hozzá szódabikarbónát, ecetet és mosogatószert.



Varázskép

Egy igazán egyszerű technika, amivel sok vidám órát elbíbelődhetünk a gyerekekkel. Nem kell hozzá más, mint papír, vízfesték, ecset és egy hosszú fehér gyertya.

Ötlet és kép: kidspot.com.au

A technika igen egyszerű: a gyertya aljával rajzoljunk egy képet, számokat, betűket vagy akár csak formákat a papírra. Ezután a festékbe mártott ecsetet (több festék, kevesebb víz) húzzuk végig a képen és tadam: megszületett a mű. A viaszt nem fogja be a festék, így az addig láthatatlan képünk életre kel. Ezzel a módszerrel akár kedves üzeneteket is írhatunk egymásnak, amit a másik akkor fedez fel, amikor festeni kezd.


Fedőkép: Artem Matlsev on Unsplash



2021. február 16.




vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!