Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 ingyenes strand Budapest környékén

2021.06.16.

TOP 10 ingyenes strand Budapest környékén

Hűsölés a kánikulában a vakáció bármely napján.

Budapesten és környékén, hacsak nincs saját úszómedencénk, kevés ingyenes fürdőzési lehetőséget találunk. A Dunánál viszont van néhány szabadstrand, amit érdemes kipróbálni a vakáció legmelegebb napjain.



A Dunakanyar környékén számos helyen fürdőzhetünk ingyenes partszakaszokon.


Budapesthez legközelebb a tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető szentendrei Postás strand található, ahol a part menti sekély vízben remekül lehet pancsolni vagy akár a parton homokvárat építeni. A strandon van öltöző és zuhanyzó, WC pedig a fürdőhelytől kicsit távolabb található.

Szintén a Duna jobb partján, Szentendrétől 15 kilométerre található sokak kedvence, a dunabogdányi szabadstrand, amit a Strand utcán át tudtok megközelíteni. A strandot homokos part, WC, zuhanyzó, ivócsap, öltöző, játszótér teszi tökéletessé a kisgyerekes családok számára is. A közelben két büfé kínálatából válogathattok. A parkolók hamar megtelnek, így érdemes biciklivel vagy tömegközlekedéssel jönni.


A Szentendrei-sziget északi csücskében találjátok a Kisoroszi Szigetcsúcsot, ahol kempingezési lehetőség mellett egy vadregényes aprókavicsos strand is várja a felfrissülésre vágyókat. A vadregényesség ára, hogy szolgáltatások közvetlen a parton nincsenek. A Dunától kicsit távolabb van WC, illetve onnan még egy pár perc sétára a kemping bejáratához közel található étkezési lehetőség. 2020-as újdonság, hogy egy pelenkázóval és szoptatószékkel felszerelt baba-mama kunyhó is felállításra került a parton.


A Szentendrei-szigeten egy másik lehetőség ingyenes fürdőzésre a horányi szabadstrand a Nagyduna sétány mentén. Itt van zuhanyzó, büfé, WC és a gyerekek is kedvükre pancsolhatnak, sarazhatnak. A strand aprókavicsos, árnyékot adó fák is vannak. Dunakeszi felől könnyen megközelíthető komppal.


A Duna bal partja is bővelkedik ingyenes dunai strandokban. Budapesthez legközelebb esik a gödi Homoksziget strand, amit alacsony vízállás esetén érdemes felkeresni. Ahogy a neve is mutatja, a part homokos, a víznek szinte semmi sodrása sincs.  A sekély víz a kisgyerekes családok számára is ideális fürdőhelyet biztosít. WC-t ne keressetek, viszont sok kutyás kedvenc helye, így kutyabarátoknak kifejezetten ajánlott.

Verőcén a főút mellett, a Milleniumi Harangtornyok közelében találjátok meg a szabadstrandot. A strandtól nem messze játszótér található, és több büfé kínálatából is válogathatunk a közelben. A parton biztosított az ingyenes wifi szolgáltatás.

Nagymaroson a Hunyadi sétányon a Magyar és Király utcák között találjuk a strandolókat. A víz itt hamar mélyül, de fürdőzés közben a Visegrádi vár látványában gyönyörködhetünk. WC-t a közeli vendéglátóipari egységekben találunk, kutyát tilos a partszakaszra behozni. A strand közelében található a hajós játszótér.


A Budapesttel szomszédos Dunakeszin is találunk szabadstrandot, a Katonadomb közelében. A kavicsos parton büfé, fagyizó, játszótér, WC is található. Kisgyerekeseknek jó hír, hogy sok kellemes, árnyékos helyet találunk a parton.


Ha Budapesttől délre indulunk, akkor érdemes felkeresni a ráckevei Vadkacsa szabadstrandotWC, zuhanyzó, játszótér, strandröplabda pálya is található ezen a füves dunai strandon, és kajakkölcsönzésre is van lehetőslg. A bejáratnál viszont fizetős a parkolás.


Utoljára, de nem utolsósorban a szigetcsépi szabadstrandra hívjuk fel figyelmeteket. A szép környezetben lévő part homokos, sok árnyékot nyújtó fával. A büfében isteni a hekk és még egy kis játszótér is helyet kapott itt. 2020-ban kajak-kenu kölcsönző is nyílt a parton.



2021. június 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!