Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 virtuális utazás hazánk legszebb helyein

2021.02.09.

TOP 10 virtuális utazás hazánk legszebb helyein

Fedezzétek fel Magyarország csodáit a karosszékben ülve

Nem csak a pandémiás időkben, amikor minden zárva tart és utazni sem nagyon tudunk, de az év bármely napján érdemes megcsodálni az ország legszebb helyeit a technika segítségével. Most 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk nektek össze, amit alaposan körbejárhattok és megvizsgálhattok otthon a kanapéról.



1. Aggteleki Cseppkőbarlang

Fotó: magyarnemzetiparkok.hu

Hazánk legismertebb barlangjának, a Baradla-barlangnak több helyszínét is bejárhatjátok az internet segítségével. Eljuthattok a Hangversenyterembe, az Oszlopok csarnokába, az Óriások termébe, valamint a Rákóczi- és Vass Imre-barlangba is. 


2. Füzéri vár

Fotó: fuzervara.hu

Füzéren a nemrégiben felújított vár Várkápolnája mellett a helyi Tájház érdekességeit is szemügyre vehetjük.


3. A Balaton térségének kilátói

Fotó: balatonboglar.hu

Az alsóörsi Somlyó-hegyi kilátótól a balatonboglári Gömbkilátón és fonyódi Várhegyi Széplátón át egészen a zamárdi Kőhegyi kilűtóig nem kevesebb mint 25 balatoni kilátónól csodálhatjátok meg a virtuális panorámát, és mindezt egy helyen.


4. Gyulai vár

Fotó: gyulavara.hu

A XV. században épült, mára a középkori Magyar Királyság egyetlen épen maradt síkvidéki téglavárát akár virtuális túra keretében is végigjárhatják a látogatók. 


5. Pécs

Fotó: Szélforgó

Pécs érdemeit szükségtelen sorolni, hisz akár egy hetet is el lehet tölteni itt a város és a környező Mecsek felfedezésével. Most Pécs összes látnivalóját megcsodálhatjátok egy helyen a virtuális túra keretében.



6. Gödöllői Királyi Kastély

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély hivatalos Facebook oldala

Pest megye minden bizonnyal egyik legnépszerűbb látnivalója és nem csak a Sissi rajongók mekkája, hisz csodálatos termeiben, lovardájában és parkjában órákat lehet nézelődni és bóklászni. Most ezt az online térben tehetitek meg.



7. Bory-vár

Fotó: bory-var.hu

A mesébe illő székesfehérvári várat is bejárhatjátok virtuálisan. A felvételek egy gyönyörű, napfényes nyári napon készültek, így akár a téli rosszkedv ellen is remek gyógyszer lehet az online séta.


8. Aquincumi Múzeum

Fotó: Aquincumi Múzeum hivatalos Facebook oldala

Remek ötlet lehet bejárni az Aquincumi Múzeumot, ha péládul a gyerekek az Ókorról tanulnak, addig is amíg újra részt nem vehetünk az intézmény színes, történelmi programjain.


9. Eszterházy-kastély, Fertőd

Fotó: eszterhaza.hu

A "magyar Versailles"-nak is nevezett barokk épületegyüttes végleges formája 20 év alatt alakult ki. Most nem csak körpanorámás virtuális sétát tehettek termeiben, de virtuális tárlatvezetésen is részt vehettek  Varga Kristóf tárlatvezetővel.


10. Országház

Fotó: pixabay.hu

És végül, de nem utolsósorban az Országház nevezetes helyszíneinek bejárását ajánljuk figyelmetekbe. Még nincs mindenhova virtuális bejárás, de megnézhetjük többek között a főlépcsőt, Munkácsy-termet és a Vadásztermet is.


2021. február 9.




vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!