Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A nyugalom szigete a város ölelésében

2022.10.10.

A nyugalom szigete a város ölelésében

Természetvédelmi terület tanösvénnyel, kilátóval, szuper családi programokkal és megújult játszótérrel

S hogy mindez hol található? Budapesttől nem olyan messze, Székesfehérvártól pedig mindössze két és fél kilométerre. A neve: Sóstó Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont.



218 hektáros területéből 121 hektár országosan védett, de a többi része is helyi oltalom alatt áll. Különleges élővilágok találkozásának egy kis szigete ez, mely egyben egy nagyváros zöld szíve. Számos védett és fokozottan védett növény- és állatfaj mellett a látogatók megismerkedhetnek a vizes élőhelyek jelentőségével, természetvédelmi problémákkal, és az aktív, mindennapi természetvédelemmel is.



A Természetvédelmi Területen kialakított tanösvény egész évben, bármikor szabadon látogatható.


Az állatvilág is nagyon gazdag a Sóstón, a vízben számos gerinctelen faj találja meg életfeltételeit, többek között csigákat, szúnyoglárvákat, bogarakat, szitakötőlárvákat is láthatunk, de őshonos halfajok is élnek a tóban. Ami talán a leglátványosabb és leginkább magával ragadó, az a terület madárvilága, az itt költő madárfajok száma eléri a 100-at. 

A Sóstó gombavilága is sok érdekességet rejt. Esős időszakokban számos gombafaj megfigyelhető.


A látogatóközpont egy állandó kiállításnak ad helyet a Sóstó Természetvédelmi Terület élővilágáról, továbbá számos előzetes regisztrációhoz kötött programlehetőséget is kínál. A gyermekeket színes, interaktív foglalkozásokkal várjuk, amelyek által fejleszthetik tudásukat, kreativitásukat és a természethez is közelebb kerülhetnek.



Sóstó Látogatóközpont



2022. október 10.







vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!