Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Látnivalók, túrák, étkezési lehetőségek a Nagybörzsönyi Erdei Vasútnál

2024.05.02.

Látnivalók, túrák, étkezési lehetőségek a Nagybörzsönyi Erdei Vasútnál

Miért érdemes itt vonatozni?

Ha a Nagybörzsönyi Erdei Vasutat választjátok hétvégi úticélnak, jó döntést hoztok, mert a kisvasutazás előtt-után remek könnyebb, vagy akár nehezebb túrát is tehettek, és a két végállomásnál Nagybörzsönyben és Nagyirtáspusztán is lehetőség van étkezésre, kávézásra.


A Nagybörözsöny és Nagyirtáspuszta között közlekedő kisvasút egy 8 km-es szakaszt fed le, idén a szezon március végén kezdődött és november 3-ig tart. A vonatok csak szombaton, vasárnap, ünnepnapokon, illetve a nyári időszakban, június 14. és augusztus 30. között, péntekenként is közlekednek menetrend szerint.

Nagyirtáspusztáról továbbutazhattok Márianosztra, Szob felé a Bezina-völgyi Erdei Vasúton, ami szintén hétvégente közlekedik.


A nagybörzsönyi vasútvonal egy szép patakvölgyben vezet Kisirtásig, a vasútvonal mentén haladó turistaúton egy kellemes, kb. 90 perces, 6 km-es sétával juthatunk el az egyik végállomásról a másikra. A gyakorlottabbaknak a Kisirtásról vagy Nagybörzsönyből a Nagy–Hideg-hegyet is megmászhatják akár a bővizű Fagyosasszony-forrást is útba ejtve. (A Nagy-hudeg-hegyi turistaház május 1. után nem fogad vendégeket, mivel a nyári szezonban felújítások zajlanak).

A kisvasút nagybörzsönyi végállomásán lehetőség van kipróbálni a közel 200 méteres hajtánypályát is, melyre az ajándékboltban lehet jegyet váltani. A hajtánypálya a vasút nyitvatartási idejében, hétvégén és munkaszüneti napokon 9:00 és 17:00 között van nyitva. A hajtány használati díja 2 körre 1.500 Ft / hajtány, 4 körre 2.000 Ft / hajtány.


Nagybörzsönyben és Nagyirtáspusztán is van lehetőség enni, kávézni. A faluban kávézó, a Malomkert Panzió étterme, illetve hétvégenként kemencés börzsönyi lepény várja az odalátogatókat. Nagyirtás végállomáson büfé működik, és néhány perc sétával a Szent Orbán Erdei Wellness Hotel is elérhető, ahol szintén lehet étkezni, kávézni.

Továbbbi részleteket a kisvasút weboldalán találtok.

Fotók: Nagybörzsönyi Erdei Vasút Facebook oldala

2024. május 4.





vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!