Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 karácsonyi édesség gyerekekkel sütés nélkül

2020.12.16.

5 karácsonyi édesség gyerekekkel sütés nélkül

Egyszerű és nagyszerű ötletek a karácsonyi készülődéshez

Ha van olyan időszaka az évnek, amikor nem hagyhatjuk ki a gyerekeket az ünnepi készülődésből, akkor ez a karácsony. Sok kellemes percet tölthetünk el a konyhában és ha hiszitek, ha nem, akár már a legkisebbek is segítségünkre lehetnek az ünnepi édességek elkészítésében. Mutatunk nektek öt receptet, amelyet sütés nélkül készíthettek el, és besegíthet mindenki a család legkisebb tagjától a legnagyobbig. Kellemes konyhai sürgölődést!


Rudolf, a rénszarvas népszerű tematika a konyhában is, hiszen többféle módon és viszonylag könnyen elkészíthető figura. A lenti recepthez nem kell más, mint pár botnyalóka, nyalóka pálcika, piros drazsé (lehet m&m vagy bármilyen más típus, amit a boltban találtok), ehető cukorszem (de ezt akár helyettesíthetitek marcipánkarikákkal, amire csokipöttyöt cseppentetek), csokoládé és kevés napraforgóolaj. Két botnyalókát fordítsatok egymással szembe szív alakban, a szív alsó csúcsához helyezzétek el a pálcikát. A csokoládét egy kiskanál olajjal a mikróban olvasszátok fel gyakori kevergetés mellett, majd öntsétek nylonzacskóba, aminek a csücskét kivágjátok. A csokival töltsétek fel a szíveket, hagyjátok kicsit megszáradni, majd díszítsétek! Ha teljesen megszáradt, fémdobozban tárolhatjátok a nagy napig.  

Oreót ma már szinte minden kisközértben kapni, így az oreóból készült Rudolf "nyalóka" hozzávalóinak beszerzésre sem okozhat gondot. Az oreón kívül az előző receptben is említett piros és fehér drazsé, nyalóka pálca, valamint perec alakú vagy sima ropi szükséges még az elkészítéséhez. Az oreót szedjük ketté, majd az olvasztott cukorba mártott pálcikát nyomjuk bele a fehér krémbe, helyezzük vissza a tetejét az oreóra és jól nyomjuk össze. Ugyanígy az olvasztott cukorba mártva helyezzük rá az oreóra a ropiszarvakat és ragasszuk hozzá a drazsékat. Ha van otthon valamilyen szép díszfonal, a pálcikát ezzel is díszíthetjük.

Trüffelgolyónál egyszerűbb édességet keresve sem találhatunk, és a gyurmázni szerető kicsiket egész biztos nem lesz nehéz meggyőzni, hogy segítsenek a golyók formázásában. Hogy a tüffeleket utána mibe forgajtuk bele, annak csak kamránk tartalma és ízlésünk szab határt. Bármilyen összetört dió vagy mogyoróféle, tortareszelék, kókuszreszelék vagy bármi más finomság boríthatja a golyókat. 250 gramm apróra darabolt feketecsokit 200 gramm édesített sűrített tejjel a mikróban gyakori keverés mellett felolvasztunk, majd belekeverünk egy fél kanálnyi vaníliakivonatot. A masszából labdákat gyúrunk (ebből a mennyiségből kb. 35 golyónk lesz), majd beleforgajtuk a kiválasztott finomságba, és a hűtőbe téve megvárjuk, amíg megszilárdul.

Pillecukorból készíthettek hóembert is. Ennek a műnek az alapja egy zabkeksz, erre állítunk három cukormázzal vagy olvasztott fehércsokival egymáshoz ragasztott pillecukrot. A hóember fejére egy csokitallér és erre egy csokibonbon kerül. S ha valami egész különlegeset szeretnétek, akkor emeljétek le a kekszről a hóembert, helyezzétek egy bögrébe, amibe előzőleg kakaóport szórtatok és öntsetek bele meleg tejet, majd az egészet keverjétek el, és már ihatjátok is a forró csokiban olvasztott hóemberitalt. Ha van hőálló üvegpoharatok (vagy akár egy befőttesüvegetek), az elkészítés még látványosabb lehet.

És ha már az olvadó hóembereknél tartunk, nem hagyhatjuk ki a valódi olvadó hóember receptjét sem. Ehhez szintén valamilyen kerek, lapos, nagyobb méretű keksz, pillecukor, porcukor, egy kis citromlé, ehető gyöngy és ételfilc szükséges.  A porcukrot összekeverjük a citromlével majd nyomózacskóból a kekszekre nyomjuk úgy, hogy ne fedje be a keksz egész felületét. A pillecukorra megrajzoljuk a hóember arcát (erre más megoldást is kitalálhatunk, ha nincs otthon ételfilcünk, például próbálkozhatunk marcipánnal vagy ehető dekorációs gyöngyökkel, cukorkákkal). A pillecukorot belenyomjuk a cukormáztócsába, amibe a dekorgyöngyöket is elhelyezzük az olvadó hóember kabátján. Amikor a cukormáz megszilárdul, rárazjoljuk a kezeit is. És kész!

2020. december 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!