Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

2 új kilátótorony épül a Tisza-tónál

 

2 új kilátótorony épül a Tisza-tónál

Csak a vízről lesznek megközelíthetőek

Két új ökoturisztikai létesítmény építésébe kezdett a Békatutaj Egyesület. Az éplülő kilátók kizárólag vízen lesznek megközelíthetőek, és mindkettő Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park területén kap helyet.




A kétezres években épült korábbi Tisza-tavi kilátók közkedvelt vízitúrás célpontok voltak, de mára kivétel nélkül az enyészetté váltak. Az elmúlt években épült helyettük néhány kisebb-nagyobb kilátó, de a vízitúrázók számára továbbra is hiányt jelent, hogy a hivatalos strandokon és kikötőkön kívül nagyon kevés helyen tudnak kikötni, pihenni.



Az egyik kilátó a Csapói Holt-Tisza partján található szigeten épül, melyen korábban is volt egy népszerű madármegfigyelő torony. Az új kilátó a fáktól kicsit távolabb, a nádasban kap helyet, így láthatóvá válik majd az egész Poroszlói-medence és a Csapói Holt-Tisza. 



A másik kilátó az újlőrincfalvi Neptun kikötőhöz és a Ravasz-háthoz közel egy hínárral benőtt kis öbölben található majd. A kilátó különlegessége lesz, hogy nem szárazföldön áll, a vízi járművekkel közvetlenül a kilátó alatt lehet majd kikötni. Mindkét kilátó kilenc méter magas lesz.



A tervek szerint a kivitelezésre télen és kora tavasszal kerül sor. A 2021-es szezonban már üzemelni fognak a kilátók, melyek ingyenesen elérhetőek lesznek mindenki számára.


Forrás: ilovetiszato.hu

2020. január 11.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!