Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 kilátó Budapesten és környékén

2021.01.06.

TOP 10 kilátó Budapesten és környékén

Télen-nyáron remek túracélpont

Ha kilátót választunk kirándulásunk célpontjául, mindenképpen jól járunk, hiszen ha csak egy rövidebb sétára vágyunk, akkor is tökéletes választás lehet, viszont amennyiben egy kicsit hosszabb kirándulást tervezünk, akár több kilátót is felkereshetünk egy-egy túra során. A szemünk elé táruló látvány pedig a fáradtságot is pillanatok alatt elfeledteti.



1. Árpád-kilátó

Az Árpád-kilátó székely stílusban épült 1929-ben és 2013-ban lett felújítva. Megközletíhető a Glück Frigyes úton.

Fotó: parkerdo.hu

2. Boldog Özséb-kilátó

A 756 méter magas Pilis-tetőn, a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján álló, több mint 17 méter magas Boldog Özséb-kilátó egy itt álló geodéziai torony átépítésével jött létre. A legkönnyebben a Két-bükkfa-nyeregből közelíthető meg: a zöld kereszt, majd a zöld sáv, végül – mellőzve egy jobbra kiágazó zöld háromszög jelzést – a balra rézsútosan kiágazó zöld háromszög jelzést követve. Kerékpárral, vagy babakocsit tolva az erdészeti mű- és földúton lehet feljutni.

Fotó: parkerdo.hu

3. Csergezán-Pál kilátó

Különleges formájú kilátó a Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon (559 méter). A kilátó felső szintje 18 méter magasan van, ide pont 100 lépcső vezet fel. Nagykovácsiból a buszvégállomástól induló zöld sáv, majd zöld háromszög jelzésen két órás sétával érhető el. Megközelíthető még a Hidegvölgyi erdészlaktól is a zöld háromszög jelzésen.

4. Dévényi Antal-kilátó

A Piliscsaba határában lévő, 447 méter magas Nagy-Kopasz-hegy tetején található Dévényi Antal-kilátót a népszerű, fából készült építő-logikai játék, a Jenga alapján tervezték.  A kilátó legegyszerűbben a piliscsabai vasútállomástól, a kék háromszög jelzést követve érhető el. A 2,3 kilométeres úton 220 méternyi szintkülönbséget kell legyőzni. A kilátó közvetlen közelében a kék körjáratú és a kék kereszt túraút is megtalálható, így akár hosszabb kirándulást is tehetünk a környéken.

Fotó: parkerdo.hu


5. Erzsébet-kilátó

Az Erzsébet-kilátót senkinek nem kell bemutatni, hisz nem csak a főváros, de az egész ország ikonikus épülete. Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy egészen 1910 óta élvezhetik a látogatók a főváros legmagasabb pontjáról eléjük táruló panorámát. Több útvonalon is megközelíthető. A Normafától például egy fél órás erdei sétával, vagy a Libegő felső állomásától is könnyen elérhető.

6. Guckler Károly-kilátópont

2016. áprilisában adták át a csodálatos budapesti panorámával gyönyörködtető hármashatárhegyi kilátót.  A kilátópont egy korábbi katonai objektum újrahasznosításával létesült.  Érdekessége, hogy innen az összes, Dunán átívelő híd látható, sőt tiszta időben feltűnik a Mátra és egészen a Tátra vonulatáig is el lehet látni. Gyalogosan a legegyszerűbben a Fenyőgyöngyétől a hármashatár-hegyi autóutat kísérő sétányon érhető el a kék jelzéseket követve. 

Fotó: parkerdo.hu

7. Kaán Károly-kilátó

A Nagy-Hárs-hegyen található körpanormát kínáló kilátó teraszos elrendezésű, a szinteken felfelé haladva egyre szélesebb kilátás tárul elénk. 2016. nyarán került felújításra. A gyermekvasút Szépjuhászné állomásától kiindulva a sárga sáv turistajelzést követve közelíthető meg. 

8. Kertvárosi-kilátó

A Sashalom és Rákosszentmihály találkozásánál kialakított 12 000 négyzetméteres Reformátorok tere a Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban található. A 2017-ben átadott parkban többek között egy 17 méter magas kilátó is kialakításra került. A kilátó 8:00 és 17:45 között látogatható.

Fotó: 16. kerület Facebook oldala


9. Makovecz-kilátó

A Kis-Hárs-hegyen magasodó Makovecz-kilátóból Buda északi részére, a Belvárosra, a Várhegyre és a Citadellára nyílik kilátás. A tetejére egy érdekesen egymásba fonódó kettős csigalépcsősor vezet fel. A kilátót 2018-ban újították fel. Legegyszerűbben a Szépjuhásznétól a zöld körtúra, majd az ebből kiágazó sárga háromszög jelzésen közelíthető meg.

Fotó: parkerdo.hu

10. Prédikálószéki-kilátó

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán, a Prédikálószéken adta át kilátóját 2016 őszén. A beton alapon álló, 12 méter magas, 70 m2 bruttó alapterületű fa építmény három, felfelé haladva egyre szélesedő teraszáról fokozatosan nyílik meg az egész Dunakanyar panorámája. Megközelíthető a dömösi Királykúti utcától induló piros sáv, majd piros háromszög jelzésen.



Fotó: parkerdo.hu


2020. január 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!