Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5+1 lombkorona tanösvény

 

5+1 lombkorona tanösvény

A lombkorona sétányok száma szinte hónapról-hónapra nő, összegyűjtöttük nektek merre is találjátok őket.

A kirándulók, sőt a nem kirándulók körében is nagy népszerűségnek örvendenek a lombkoronaszinti sétányok, tanösvények. Míg néhány évvel ezelőtt ritkaságnak számítottak, a 2017-es évben megsokszorozódott számuk és ma már szinte az ország minden táján találunk ilyeneket.  Böngésszétek végig ajánlónkat és ismerkedjetek meg ti is a hazai kirándulóélet sztárjaival!

Valószínűleg a legrégibb lombkorona sétány az Ipolytarnóci Ősmaradványok bejárata előtti parkban található. Ez a fák tetején vezető sétaút az elmúlt időszakban nem volt látogatható, de idén felújították, így 2018. április végétől ismét birtokba veheti a nagyközönség. A lombkorona tanösvény használatának díja: 500 Ft / fő / alkalom. 

2017. tavaszán, méghozzá a madarak és fák napján avatták fel a kaszói lombkorona tanösvényt. A helyszín a somogyi település központjától egy tíz perces könnyű sétával érhető el. A sétányon a földtől 9,5 méterre haladunk, az útvonal hossza 124 méter. A kialakított pihenőkről akár vadlesre is lehetőség nyílik.

2017. nyarán a Mecsek gazdagodott lombkorona tanösvénnyel. A Erdő Háza mellett épült tanösvényt augusztus végén avatták fel. A sétány a  2014-ben kialakított madármegfigyelő toronyhoz kapcsolódik: a sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas járószintű, a terep emelkedésének következtében a talajszintre érkező, faszerkezetű lombkoronasétány épült itt. (GPS 46.120769   18.070120)

2017. októberében adták át a Kaposvár környéki, a helyiek körében népszerű kirándulóhelynek számító Deseda-tónál a lombkoronaszinti kalandsétányt. Az építmény húsz méter hosszú és hat méterrel magasodik a föld fölé. A "kalanderdőben" a sétány mellett tanösvények, erdei játszótér, kilátó és mezítlábas út is várja a kirándulókat. Megközelíthető a 67-es úton, Kaposvár és Somogyaszaló között. (GPS 46.440737, 17.793471)

2017. decemberétől látogatható a karcagi lombkorona tanösvény. Az erdő megismerését segítő tanösvény 40 állomáson keresztül mutatja be az erdő élővilágát, a környék helytörténetét, tájtörténetét. A stény a Karcagi Parkerdőben található egy futópálya, erdei tornapálya és játszótér társaságában.

2018. március 29-én pedig az ország legújabb lombkorona tanösvényét adták át Pannonhalmán. A 2015-ben létesült Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvény mellé épült lombkorona sétány kilátópontként is működik és kerekesszékkel is bejárható. A sétány közel 80 méter hosszú és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 méteres magasságban van.

2018. április 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!