Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Átadták a tihanyi Őrtorony Kilátót

 

Átadták a tihanyi Őrtorony Kilátót

November 3-tól szabadon látogatható Tihany legújabb éke.

A kilátó a Tihanyi félsziget közepén a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Északról az Apáti templomtól, nyugat felől sajkodi strandtól, déli irányból pedig a „Ráta csáva” néven megjelölt területről érhető el gyalogosan. Ez utóbbi az Ófaluból, a Belső-tó mellett haladó turistaúton érhető el. A kilátó az őslevendulás melletti tisztáson található. 

Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával.

A 3,5 m-, 7 m- és 10,5 m-es szintek felfelé szélesednek a szintek teljes egészében körbejárhatók, a kilátó teljes magassága 16,5 m. 

A kilátóból feltárul a nagy kaldera, a Külsó-tó, a kisebb Belső-tó és az ófalu, a háttérben pedig Balatonfüred- Délre nézve Zamárdit, Szántódot, Földvárt, nyugatra a Csúcs-hegyet, Nyereg-hegyet, Örvényest, Aszófőt, Udvardit és a Sajkodi-öblöt csodálhatjuk meg.

Forrás: Bakonyerdő FB oldala.


2016. november 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!