Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Madárszínház nyílik a Hortobágyon

 

Madárszínház nyílik a Hortobágyon

A vadon élő madarak közeli megfigyelését teszi majd lehetővé

A Hortobágyi Nemzeti Park területén megépítésre kerülő, világszinten is egyedülálló madármegfigyelő központ és madárszínház beruházás célja a környezeti értékek és a természet szeretetére történő nevelés előmozdítása. A központ lehetőséget biztosít a vízi madárvilág testközelből történő megfigyelésére, a természeti értékek bemutatásán keresztül pedig hozzájárul az állatvilág bonyolult, de ugyanakkor látványos működésének jobb és mélyebb megértéséhez.



A tervezett létesítmény egyidejűleg 45-50 fő befogadására lesz alkalmas, így akár két iskolai osztály részére is lehetőséget biztosít a madárvilág megismerésére. A látogatók szervezett programok keretében nyerhetnek bepillantást a madarak mozgalmas életébe az odúk elfoglalásától a levegőben zajló vérre menő küzdelmeken, a táplálékért vívott csatákon, a nászon, a fiókák etetésén és nevelésén át egészen azok kirepüléséig.



Madárszínházat 1 milliárd forint körüli összegből tervezik felépíteni két éven belül. Az évente mintegy 30 ezres közönséget befogadó látogatóközpontból többek között kócsagok, bakcsók, szürke gémek és fekete gólyák lesznek megfigyelhetők.



A tervek szerint a hortobágyi kisvasúttól egy tanösvény vezet majd egy 50 méter hosszú, hangszigetelt, akadálymentes alagút bejáratához, ahonnan víz fölött és víz alatt is meg lehet figyelni a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágát.



Forrás: aofk. hu és mti

2021. szeptember 15.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!