Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Már 8 erdei vasúton utazhattok a hétvégén

 

Már 8 erdei vasúton utazhattok a hétvégén

A maszkviselés és másfél méteres távolságtartás mindenhol kötelező

Egyre több kisvasúton tér vissza az élet, bár a járványügyi helyzetből adódóan azért bizonyos változásokra fel kell készülnötök. Bárhova is menjetek, a maszkviselés, csakúgy mint a másfél méteres távolságtartás a nem velünk egy háztartásban élőktől kötelező lesz. Az is előfordulhat, hogy az utazók számát a helyszínen korlátozni kényszerülnek majd - így érdemes készültök egy alternatív tervvel is. 




Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút

A Balatonfenyves és Somogyszentpál között közlekedő vasút az 1960-as években még több mint ezer km vágányhálózattal bíró gazdasági vasutak utolsó, még üzemelő képviselője. A Máv által üzemeltetett vonalon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25% kedvezménnyel utazhattok itt. Ez azt jelenti, hogy a teljes 15 kilométeres szakaszra 235 Ft egy teljes árú jegy egy utasnak egy irányban. A vonaton az arc eltakarása kötelező.


Mecsekvasút

A pécsi Mecseki Kisvasút szeptember 1-ig minden nap 10:00 és 18:00 óra között 20-25 percenként közlekedik Dömörkapu és az állatkert között. A Pécsi Állatkert is megnyitotta kapuit május 9-én. Hétköznap 9:00 és 17:00, munkaszüneti napokon 9:00 és 19:00 óra között látogatható. Az állatkert területén kérik a szájmaszk viselését és a másfél méteres távolság betartását. Az akvárium-terrárium felső szintje, a csimpánz- és oroszlánház zárva tart. Az adott korlátozások mellett az állatkert a teljesárú egyéni belépők árából 10%, a családi belépőkből 5% kedvezményt biztosít.



Almamelléki Vasút

2020 május 9-től ismét menetrend szerint közlekedik a Zselici Csühögő, egyelőre kizárólag a nyitott kocsikkal. A biztonságos távolság betartása érdekében az utasok létszáma korlátozott, ezért a jegyvásárlás előzetes regisztrációhoz kötött, valamint az állomáson és az utazás során kötelező a szájmaszk viselete.  A vonatozáshoz előzetes regisztráció szükséges  az utazást megelőző nap 18 óráig, amely visszaigazolás után válik érvényessé.  Jegyár oda-vissza útra: 1.400 Ft/felnőtt, 800 Ft/gyerek (3 éves korig díjmentes). A vonatok szombaton, vasárnap és ünnepnapokon közlekednek, Almamellékről 10:00, 12:00 és 14:00 órakor, Sasrétről 11:00, 13:00 és 16:00 órakor indulnak.




Mátravasút, Szilvásvárad, Felsőtárkány

Az Egererdő Zrt. által működtett három vasúton, a nemrég felújított Mátravasúton, a szilvásváradi és a felsőtárkányi vasúton is lehet már utazni. Az érvényben lévő szabályozások szerint az utasok kötelesek szájat és orrot eltakaró eszközt viselni és betartani a 1,5 méteres védőtávolságot. A kocsik folyamatos fertőtlenítése mellett lehetőség szerint nyitott kocsikat használnak, illetve szükség esetén korlátozzák a felszálló utasok számát. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút menetrendjét és díjszabását ezen a linken, a Felsőtárkányi Vasútét ezen a linken, a Mátravasúttal kapcsolatos információkat pedig ezen a linken találjátok.



Lillafüred, Pálháza

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Erdei Vasúton és Pálházi Erdei Vasúton is zakatolnak már a szerelvények május 9-e óta, méghozzá rendkívül menetrend szerint. A pálházi menetrendet itt találjátok, a lillafüredit pedig itt. Az Északerdő járatain minden 6 év feletti utasnak kötelező a maszkviselés ésa másfél méteres távolságot is tartani kell idegenek között. A vonatok csak nyitott kocsikkal közlekednek, és szükség esetén korlátozzák az utaslétszámot. A vonatokat minden forduló után fertőtlenítik és biztosítják az utasoknak is a kézfertőtlenítési lehetőséget.



2020. május 14.

Borítókép: Erdei járat a Mecsekvasúton

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!