Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 budapesti kirándulóhely, ahol elkerülhetitek a tömeget

2020.12.08.

5 budapesti kirándulóhely, ahol elkerülhetitek a tömeget

Rövidebb-hosszabb hétvégi kirándulásokhoz és sétákhoz

Ha a múlt hétvégén is visszafordítottak a Normafától, mert kikerült a "teltház tábla", ha úgy gondoljátok, hogy minden évszakban érdemes hetente legalább egyszer kimozdulni a zöldbe, vagy ha szeretnétek jobban megismerni a várost, ahol éltek, akkor jó helyen jártok. Persze akkor is ha csak friss ötleteket kerestek hosszabb-rövidebb budapesti sétákhoz.



Tanösvény a Kis-Duna-öböl mentén - Kolonics György sétány

Budapest XXI. kerületében, a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág mentén található. A Tamariska-domb mögött kell lesétálni a Duna-partra, innen a folyó mentén lehet elsétálni az ösvényen egészen a Nádfedeles Csárdáig. A teljes út egy irányban körülbelül 3.5 kilométer hosszú. A parkolni egyszerű a közelben, biciklivel is ki lehet kerekezni, illetve a 151-es és 71-es busz Határ utcai megállójától is pár perc gyalog a tanösvény bejárata.


Felsőrákosi-rétek tanösvény


2015-ben a 2014 január 1-én védett területté nyilvánított Felsőrákosi-réteken létesült tanösvény. A kijelölt útvonalon 12 darab ismertető tábla található A közel 2 kilométeres körtúrán a védett terület és közvetlen környezetének legérdekesebb tájait lehet bebarangolni, mely családoknak kitűnő hétvégi program. A tanösvény első táblája a Túzok utcáról közelíthető meg, amely pár percre van a 67-es busz hasonló nevű megállójától.


Rupp-hegy



Relatíve kis kiterjedése ellenére a Rupp-hegy igen gazdag védett fajokban. Közel 40 védett növényfaj, és ennél is több védett ízeltlábú és hüllőfaj él a területen. Az igen ritka, fokozottan védett pannon gyík is megtalálható ezen a területen.  A hegy élővilágát és természeti értékeit tanösvény mutatja be. Megközelíthető a Rupphegyi köz felől.


Kecske-hegy


A Szépvölgyi útról megközelíthető kirándulóhely a Selyemakác utca és Szépvölgyi dűlő között az út bal oldalán. A Kecske-hegy szikláiról nem csak gyönyörű panoráma nyílik a városra, de találunk itt egy kőfejtő katlant, a hegy tetején fakeresztet, és a legendás Oroszlán sziklát is útba ejthetjük. 


Európa Liget


A Bécsi kapu mellett - ha a várból jövünk, akkor a jobb oldalon - találjuk ezt a kedves városi oázist, ahol sétálni, szaladgálni, és sportolni is lehet. Ezek mellett, ahogy a neve is tükrözi, az európai országokat szimbolizáló 31 fa lett itt elültetve 1972-ben a park felavatásakor. 2017-ben a ligetes park felújításra került, ekkor egészült ki sportpályával és kondiparkkal. Sőt, a sportpályákat egy online rendszeren keresztül még előzetesen le is lehet foglalni. 


2020. december 8.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!