Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Téli madáretetés

 

Téli madáretetés

Remek móka az egész családnak!

A téli madáretetés sok szempontból is ideális családi tevékenység: segít rendszerességre szoktatni a gyerekeket, megtanítja őket környezetünk megóvására és nem utolsósorban az etetőben lakmározó madarak látványa mindenkit jókedvre derít még a legszomorkásabb téli időjárási körülmények között is.A téli madáretetés egyik alapvető fontosságú eleme, hogy ha elkezdtük, akkor végig is kell csinálnunk. A madarak gyorsan megszokják és számítanak az etetőhelyek táplálékkínálatára, évről-évre akár messziről is visszatérnek a stabil etetők közelébe telelni, ezért ha váratlanul abbahagyjuk az eleség pótlását, rengeteg madarat hozhatunk nehéz helyzetbe.

A téli etetőn alkalmazható madáreleségek három nagy csoportba sorolhatók: növényi magvak, állati zsiradék és alma, melyeket együtt érdemes alkalmazni.


Soha ne adjunk az énekesmadaraknak az etetőben kenyeret, kenyérmorzsát, mert ez több napig, hétig is itt maradhat elfogyasztatlanul és eközben erjedésnek indulva gyomor- és bélgyulladást, akár a madarak pusztulását okozhatják.


Az etetőre látogató madarak közül több is, például a rigók, a vörösbegy és a magevők jobban szeretnek a talajon táplálkozni, míg mások inkább a talajszint felet vagy kimondottan az ágak között érzik jól magukat, ezért az etetőkön lehetőleg több szinten is kínáljuk fel az eleségeket.


Többi részletekért keressétek fel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját, ahol minden megtudhattok a télo madáretetésről.


2019. december 9.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!