Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

50 játékötlet LEGO Duplo kockákkal

2020.07.27.

50 játékötlet LEGO Duplo kockákkal

Építsétek meg és játsszatok!

A LEGO Duplo az óvodás és kisiskolás korosztály egyik legnépszerűbb építőjátéka világszerte. De tudtátok, hogy az építkezéssel nem ér véget a móka? Mert nem csak épületeket, járműveket, tanyákat készíthettek a színes kockákból, de olyan játékokat is, amelyekkel még sok kellemes percet eltölthet az egész család. A lenti videóban nem kevesebb, mint 50 ilyen ötletet gyűjtöttek össze a készítők, amelyekből néhányat ajánlónkban ki is emelünk. 



1. Amőba

Az amőbához alaplapra és téglalap illetve négyzet alakú Duplo darabokra lesz szükség. A pályát kisebb gyerekekkel építhetjük 3x3-asra, idősebbeknek pedig LEGO készletünk nagysága szab csak határt.


2. Labirintus

Építsetek tetszőleges labirintust egy bejárattal és egy kijárattal. Keressetek egy golyót, ami szabadon tud közlekedni a járatokban és indulhat a móka!


3. Toronyépítő verseny

Nagyszerű játék a számokat tanuló gyerekeknek! Az építőkockákon kívül mindössze egy dobókocka kell hozzá. Minden játékos választ egy Duplo figurát és felváltva dob a dobókockával. Minden körben annyi építőkockát adhattok hozzá a tornyotokhoz, amennyit dobtok. Kinek lesz meg először a 10 emeletes tornya?


4. Bingó

Építsetek bingó alaplapokat külöböző színű kockákból és egy papírzacskóba tegyetek ugyanilyen színű kockákat. Húzzátok ki a zacskóból egyesével a kockákat. Akinek megegyező színű Duplo van a bingó alaplapján, leveheti azt. Az nyer, aki leghamarabb szabadul meg az összes kockájától.


5. Memóriajáték

Kiválogattok 2x6 építőkockát (ugyanolyan színűek és alakúak legyenek). Az egyik játékos épít az egyik szettből egy neki tetsző építményt, majd egy dobozzal letakarja. A másik játékosnak emlékezetből meg kell építeni ugyanazt. Vajon sikerülni fog?



A teljes videót itt nézhetitek meg:


2020. július 27.

Forrás: Hivatalos LEGO Facebook oldal

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!