Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Staycation 2023

2023.08.02.

Staycation 2023

Ki mondta, hogy otthon nem lehet vakációzni?

2023-ban sem maradhat ki a nyárból a Szélforgó "staycation" ajánlója. A staycation az angolszász világban használt szóösszetétel, ami a “stay” (maradni, ebben az esetben otthon maradni) és a „vacation” (szünidő) szavak összetételéből született. A lényege, hogy a család nem utazik messzire, hanem otthon és a lakás pár kilométeres körzetében töltik a vakációt (ami ebben az esetben Budapest és környéke). 

Ha tehát valamilyen okból ti sem tudtok, vagy esetleg nem is akartok elutazni, ötleteink segítségével otthon is szórakoztató programokat szervezhettek az egész hétre, vagy akár csak pár napra. A napok természetesen felcserélhetőek, de valószínűleg zuhogó esőben úgysem mennétek strandra. 

A napi tevékenységeket négy nagy csoportra osztottuk: fő attrakció, jó tett helyébe jót várj, családi bolondozás és főzés.

Lássuk a Szélforgó 2023. évi 5 napos otthoni vakáció-akciótervét!

Hétfő

Fő attrakció: turistáskodás Budapesten. Bár valószínűleg egyesével már bejártátok a híres budapesti helyszíneket, fogadjunk, hogy egész napos családi városnézést még nem szerveztetek. A távot és a látnivalókat természetes érdemes a gyerekek korához igazítani. Nagyobb gyerekek akár idegenvezetést is vállalhatnak, ha előre felkészülnek pár érdekes információval a kedvenc budapesti helyszínükről, épületükről. Akár tematikus túrát is szervezhettek, útba ejtve például a kedvenc budapesti játszótereiteket vagy parkjaitokat. 

Jó tett helyébe jót várj: A nap folyamán keletkezett szemetet (pl. papírzacskók, joghurtos poharak stb.) válogassátok szét és kitisztítva tegyétek az otthon vagy az utcán található szelektív gyűjtőedényekbe.  

Családi bolondozás: Városnézés közben játsszatok  barkochbát vagy fekete-fehér-igen-nemet és a végén ünnepeljétek meg a családi bajnokot egy közös fagyizással!

Főzés: Készítsetek elemózsiát a városnézésre! A család minden tagja kiválaszthat valamit az éléskamrából és beteheti a közösbe. Ezen felül készítsetek együtt szendvicseket, ki-ki a maga kedvenc hozzávalóiból, és persze az ívóvizes kulacsokról se feledkezzetek meg!

Kedd

Fő attrakció: 2 az 1-ben múzeumlátogatás és kirándulás. A nyár folyamán is számos múzeumlátogatási lehetőség közül válogathattok, de ha még nem voltatok a Városi Tömegközlekedési Múzeumban Szentendrén, mindenképp látogassatok el oda a szünidőben - kisebb és nagyobb gyerekekkel is nagy élmény lesz. És ha már a városban jártok, a kirándulás sem maradhat el. Kisebb gyerekekkel a Szentendrei Kisállatkert látogatását javasoljuk, vagy ha kicsit hosszabb sétára vágytok, akkor a szentendrei szuper tanösvények egyikét ajánljuk figyelmetekbe!

Jó tett helyébe jót várj: A nap végén hívjatok fel telefonon egy messze lakó, ritkán látott nagyszülőt, nagynénit, nagybácsit vagy bármelyik más kedves rokont, és meséljétek el neki a nap történéseit!

Családi bolondozás: Az este elkészítendő pizzára mindenki készíthet egy izgalmas alkotást: születhetnek kukoricaszemű röfifejek párizsiból, sajtfejű királyfik vagy gépsonkatévék pirosarany gombokkal.

Főzés: Készítsetek pizzát otthon!

Szerda

Fő attrakció: családi wellnessnap. Kezdjétek a napot családi jógázással kellemes zenére. A nap folyamán készíthettek fürdőt vagy akár lábfürdőt gyógynövényekkel, kipróbálhatjátok a meditációt, és természetesen egy kellemes, frissítő hátmasszázs sem maradhat ki a napból. Délután pihenjetek egy nagyot, este pedig sétáljatok egyet naplementekor - ha tehetitek a természetben, vagy a legközelebbi városi parkban, ahol akár pár tajcsi gyakorlatot is végezhettek. Feküdjetek le időben, elalváshoz pedig tegyetek be valamilyen nyugtató zenét.

Jó tett helyébe jót várj: Hívjatok meg egy másik családot az esti sétára, biztos nekik is jól esik egy kis kikapcsolódás a meleg nap utáni hűvösebb estén.

Családi bolondozás: Unaloműző családi játék. Válasszátok ki a kedvenceteket és játsszatok egyet a délutáni pihenő és uzsonna után.

Főzés: Készítsetek finom, egészséges uzsonnát a délutáni pihenő után.

Csütörtök

Fő attrakció: Családi olimpia! Rendezzetek családi olimpiát! Válasszatok ki 5 versenyszámot, ez lehet valamilyen sporttevékenység, de akár szellemi kihívás is. Kisebb gyerekekkel például választhatjátok a babzsák-dobást, távolugrást, ugróiskolát, a nagyobbak megmérkőzhetnek tojásvivésben (természetesen kanálban), zsákban ugrálásban vagy célbadobásban. A résztvevők számától függően versenyezhettek egyéniben vagy akár csapatokban is. Itt találtok néhány tippet, ha kifogynátok az ötletekből.

Jó tett helyébe jót várj: Hívjátok át a szomszéd kisgyereket vagy a rég nem látott unokatesót is, aki amúgy csak otthon unatkozna.

Családi bolondozás: Öltözzetek vicces ruhákba és készítsetek fényképeket egymásról!

Főzés: Készítsetek egy egészséges, gyors és finom palacsintáthisz ma tényleg szükség lesz a kalóriák pótlására.

Péntek

Fő attrakció: Szabad a gazda helyszín. Válasszatok ki egy helyet, amelyről még nem is hallottatok, pedig Budapesten vagy a környékén található, és lepjétek meg a gyerekeket egy látogatással erre a különleges helyszínre. Használjátok a Szélforgó helyszínadatbázisát, amelyben számos izgalmas színteret találtok a családi időtöltéshez.

Jó tett helyébe jót várj: Az uzsonnára készített muffinból vigyetek át néhányat az idős szomszéd néninek vagy bácsinak, akire nem sokan nyitják rá az ajtót.

Családi bolondozás: Készítsetek otthon kiállítást! Választhattok saját készítésű képet, rajzot, kerámiát, de akár a kedvenc tárgyatokat is benevezhetitek a családi kiállításra. Ha kedvetek tartja, egy válllalkozókedvű családtag még tárlatvezetést is tarthat!

Főzés: Készítsetek muffint uzsonnára!

2023. augusztus 2.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!