Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 advent forgatag Budapesten és környékén

2021.12.07.

TOP 10 advent forgatag Budapesten és környékén

2021 telén ismét adventi programok, vásárok teszik vidámabbá az ünnepvárást

A fővárosban és környékén számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas programokkal vagy akár korcsolyázási lehetőséggel is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban.Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Idén ismét megnyitott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Itt a kézműves vásár egészen december 29-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig decmber 31-ig várják a látogatókat. Az adventi vasárnapokon 17:00 órától zenés gyertyagyújtáson vehetünk részt. A Gerbeaud Ház homlokzatán az ünnepi fényfestést csodálhatjuk meg: esténként téli életképek, ünnepi jelenetek és budapesti városképek elevenednek meg egészen december 26-ig naponta 17:00 órától fél óránként. A vásár a hatályos jogszabályok alapján védettségi igazolvánnyal látogatható.Adventi vásár a Bókay-kertben

Hangulatos környezetben, ünnepi programokkal vár mindenkit a 18. kerület adventi vására november 26. és december 23. között. Sztárfellépőkkel, változatos ételekkel és italokkal, kézműves árusokkal és ünnepi díszkivilágítással hangolódhattok a karácsonyra a Bókay-kertben. A vasárnap délutáni gyertyagyújtás után 18:00 órától népszerű előadók koncertjeit hallgathatjátok meg. A kertben idén jégpálya is üzemel, amelyet hétköznap délutánkonként, hétvéhén pedig egész nap használhattok.Adventi ünnep a Bazilikánál

A 2019-ben a legszebb európai karácsonyi vásár címét elnyerő Adventi ünnep a Bazilikánál immár 12. alkalommal kerül megrendezésre. A vásárhoz a belvárosi Szent István téri  székesegyház impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 16:30-tól fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként délután ingyenes korioktatás is várja a 14 év alatti gyerekeket. A vásár január 1-jén zárja kapuit és a hatályos jogszabályok alapján védettségi igazolvánnyal látogatható.


Advent Óbudán

2021-ben is érdemes ellátogatni Óbudára az adventi időszakban. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). A Fő téren ingyenes koripálya is várja a gyerekeket, a hétvégi fellépők között pedig olyan kedvenceket fedezhetünk fel, mint Gryllus Vilmos, a Belvárosi Betyárok vagy a Kaláka. A vásár védettségi igazolvány birtokában látogatható. Idén először a megújult Békásmegyeri piac közösségi terén ingyenes jégpályával és adventi vásárral is várják a látogatókat.


Téli csodavilág a Westend Tetőkertben

Ünnepi hangolódás vette kezdetét november közepén a Westend Tetőkerten. A Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat egészen év végéig vár mindenkit körhintával, korcsolyapályával,  programokkal, téli ételekkel és italokkal. A szabadtéri, tetőkerti eseményen családok és közösségek együtt, a város felett hangolódhatnak a közelgő ünnepekre. Sült gesztenye és forralt bor illatába burkolózik a jégkorcsolyapálya, ráadásul az idei évben hangulatos körhintával és decemberben további programokkal várják majd a kicsiket és a nagyokat. A Winter Wonderland rendezvényhelyszínére a belépés ingyenes. 


Hegyvidéki advent

hegyvidéki adventi programsorozat a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított közösségi téren zajlik. A vásár december 23-án estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd Maszk  Bábszínháza, Danny Bain  és  a Zabszalma együttes is.  Hétvégente állatsimogató és pónilovaglás és színesíti a napokat.Advent a Várkert Bazárban

2021-ben a Várkert Bazár különböző tereiben zajlanak az adventi események. Az előadások mellett ingyenes programokkal, iparművészeti vásárral és szabadtéri kiállítással is készülnek idén.  Vasárnaponként kézműves sarok és interaktív karácsonyi játékok várják a családokat. Az iparművészeti vásárra is vasárnaponként kerül sor. A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat adventkor is. A szabdtéri kiállításon pedig az Erdő első igazi karácsonyával ismerkedhettek meg.


Dunakeszi advent

Jégpálya, adománygyűjtő faház, ünnepi finomságok és sok-sok színpadi program, közös gyertyagyújtás a program az adventi időszakban. Idén új helyszín, a Casalgrande tér öltözik ünnepi díszbe. Kézműves termékekkel, forralt borral, finomságokkal és jégpályával várnak kicsiket és nagyokat a hét minden napján karácsonyig, és még utána is. Szombaton és vasárnap színpadi műsorokkal, gyermekprogramokkal és a már hagyománnyá vált ünnepi gyertyagyújtással készülnek a szervezők.


Pomázi advent

Idén hagyományteremtő jelleggel Pomáz városa egy új kezdeményezésnek ad otthont, méghozzá a Szent István Parkban, ahol ebben az évben első alkalommal négy héten át tartó adventi ünnepségsorozatot rendeznek. A Pomázi Adventre kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programokkal, a környék legnagyobb jégpályájával, hazai kézműves termékeket és gasztronómiai kiválóságokat felvonultató karácsonyi vásárral, valamint meghitt ünnepi hangulattal várják a pomáziakat és budapestieket, valamint minden környékbelit. 


Szentendrei advent

November 27-én Szentendrén elkezdődött a 2021-es adventi programsorozat, és megnyílt a kézműves és gasztronómia vásár is, ami a  jelenlegi jogszabályok szerint, mindenki számára szabadon látogatható. A város varázslatos kis utcái adventkor még varázslatosabbá válnak. A vásárt forraltbor illata járja át, ha szerencsénk van fehérek a háztetők és a Duna-parton friss hó is ropoghat a lábunk alatt. A finomságokkal, ajándékokkal feltöltekezve hangulatos séták várnak a látogatókra a városban a megunhatatlan háztetők, lépcsők, macskakövek között. A Világító Adventi Ablakok pedig még inkább ünnepivé teszik a téli szentendrei sétákat. A legkisebbeket a Parti Medvében várják adventi programok, december 23-án 17:00 órától pedig  - egy év kihagyás után - ismét megrendezik a Szatmárhegyi Betlehemest.


Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

2021. 12. 07.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!