Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 advent forgatag Budapesten és környékén

2022.12.07.

TOP 10 advent forgatag Budapesten és környékén

2022 telén ismét adventi programok, vásárok teszik vidámabbá az ünnepvárást

A fővárosban és környékén számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas programokkal vagy akár korcsolyázási lehetőséggel is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban.


Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Idén ismét megnyitott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Itt a kézműves vásár egészen december 28-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig december 31-ig várják a látogatókat. A látványában megújult tér egyik legfigyelemfelkeltőbb pontja a Harisnyaházra kivetítésre kerülő óriás karácsonyfa. A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a pici mozdony, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók, de a kicsiket várja még egy remek kézműves játszóház is.



Adventi vásár a Bókay-kertben

Hangulatos környezetben, ünnepi programokkal vár mindenkit a 18. kerület adventi vására november 25. és december 18. között péntektől vasárnapig 15:00 és 20:00 óráig. Sztárfellépőkkel, változatos ételekkel és italokkal, kézműves árusokkal és ünnepi díszkivilágítással hangolódhattok a karácsonyra a Bókay-kertben. A vasárnap délután 17:00 órai gyertyagyújtás után népszerű előadók koncertjeit hallgathatjátok meg. A kertben idén jégpálya is üzemel, amelyet hétköznap délutánkonként, hétvégén pedig egész nap használhattok.




Adventi ünnep a Bazilikánál

A már több alkalommal a legszebb európai karácsonyi vásár címét elnyerő Adventi ünnep a Bazilikánál immár 13. alkalommal kerül megrendezésre. A vásárhoz a belvárosi Szent István téri  székesegyház impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 17:30-tól fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren ingyenes korcsolyapálya is várja a 14 év alatti gyerekeket naponta 17:00 órától. A vásár január 1-jén zárja kapuit.


Advent Óbudán

2022-ben is érdemes ellátogatni Óbudára az adventi időszakban. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). A Fő téren ingyenes koripálya is várja a gyerekeket, a hétvégi fellépők között pedig olyan kedvenceket fedezhetünk fel, mint Kárász Eszter és az Szter-lánc, Kalap Jakab vagy a Kaláka. Idén ismét lehet ingyenesen korcsolyázni a nemrég megújult Békásmegyeri piac közösségi terén.


Téli csodavilág a Westend Tetőkertben

Ünnepi hangolódás vette kezdetét november közepén a Westend Tetőkerten. A Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat egészen év végéig vár mindenkit körhintával, korcsolyapályával,  programokkal, téli ételekkel és italokkal. A szabadtéri, tetőkerti eseményen családok és közösségek együtt, a város felett hangolódhatnak a közelgő ünnepekre. Sült gesztenye és forralt bor illatába burkolózik a jégkorcsolyapálya, ráadásul az idei évben hangulatos körhintával és decemberben további programokkal várják majd a kicsiket és a nagyokat. A Winter Wonderland rendezvényhelyszínére a belépés ingyenes. 


Hegyvidéki advent

hegyvidéki adventi programsorozat a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított közösségi téren zajlik. A vásár december 23-án estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd Makám, a Holddalanap és  a Zsebszalma együttes is.  A hagyományos vásáros ételeket (kürtőskalács, klasszikus lacikonyha, büfé, palacsinta, sült gesztenye) egészítik ki a vegán street foodot, nemzetek konyháinak (japán, görög és vietnámi) ízeit kínáló gasztrósok.


Advent a Várkert Bazárban

2022-ben a Várkert Bazár különböző tereiben zajlanak az adventi események. Az előadások mellett ingyenes programokkal, iparművészeti vásárral és adventi fotókiállítással is készülnek idén.  Vasárnaponként kézműves sarok és interaktív karácsonyi játékok várják a családokat. Az iparművészeti vásárra is vasárnaponként kerül sor. A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat adventkor is. Az adventi vasárnapok délutánján a Rendezvényterem aulában ingyenes bábelőadásra várják a legfiatalabbakat.


Dunakeszi advent

November 26. és január 2. között látogatható az adventi vásár Dunakeszin, a Casalgrande téren, ahol adventi koszorú és karácsonyfa is segíti az ünnepi ráhangolódást. Hagyományos módon a következő négy vasárnap 16 órakor közös gyertyagyújtással és áhítattal is készül Dunakeszi Város Önkormányzata, de lufihajtogató Mikulás és Caramel is érkezik a térre. A város karácsonyfája, a 7 méter magas coloradói jegenyefenyő már áll a lakótelep szívének központjában. A tavalyi kezdeményezés idén is folytatódik: várják a kézzel készített, időjárásálló karácsonyfadíszeket, hogy a december 11-én 14 órára meghirdetett közösségi karácsonyfadíszítés alkalmával felkerülhessenek a fára.


Pomázi advent

A 2021-ben hagyományteremtő jelleggel elindított pomázi kezdeményezés idén is folytatódik, csak a helyszín változik: az adventi vasárnapi műsorokat nem kültéren, hanem a PMHK Színháztermében tartják, ahova Minden vasárnap már 15:00 órától várjuk az érdeklődőket egy kis lélekmelegítő zenével és forró teával. Az ünnepi műsor után pedig szeretettel invitálják a pomáziakat és budapestieket, valamint minden környékbelit a Szent István parkban szervezett ünnepi gyertyagyújtásra.


Szentendrei advent

November 26-én Szentendrén elkezdődött a 2022-es adventi programsorozat, és megnyílt a kézműves és gasztronómia vásár is. A város varázslatos kis utcái adventkor még varázslatosabbá válnak. A vásárt forraltbor illata járja át, ha szerencsénk van fehérek a háztetők és a Duna-parton friss hó is ropoghat a lábunk alatt. A finomságokkal, ajándékokkal feltöltekezve hangulatos séták várnak a látogatókra a városban a megunhatatlan háztetők, lépcsők, macskakövek között. A Világító Adventi Ablakok pedig még inkább ünnepivé teszik a téli szentendrei sétákat. A legkisebbeket a  Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban  várják adventi programok, december 23-án pedig ismét megrendezik a Szatmárhegyi Betlehemest.


Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

2022. 12. 07.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!