Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szentjánosbogár séták sok-sok helyszínen

 

Szentjánosbogár séták sok-sok helyszínen

Hol? Mikor? Mennyiért?

Június végén - július elején Budapesten környékén több helyszínen is részt vehettek szervezett szentjánosbogár sétákon. Összegyűjtöttünk nektek néhány helyszínt, ahol lehetőségetek nyílik élvezni a nem mindennapi látványt.

Diósjenői Erdei Szabadidőpark

2022-ben is tartanak Mécsbogár séták a diósjenői Élményerdőben. Idén is elkezdődött a várva várt szentjánosbogár-rajzás, így esténként megcsodálhatjuk a kis mécsbogarak világító-repülő táncát. Idén egyelőre az alábbi napokon terveznek a mécsbogár sétákat: június 17., 18., 22., 24., 25. és 29. További dátumokat a rajzás intenzitásának függvényében hirdetnek. Erről bővebb információt Facebook oldalukon találtok.
A szentjánosbogarak kb. 21:15 – kor kezdenek világítani és este 10 előtt lekapcsolják fényeiket. A mécsbogár sétára érkezőknek gyülekező a parkban 20:00 órakor.  A séta kb. 20:40-kor indul és 21:30-kor ér véget.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A séták akkor indulnak, ha az adott napra legalább 15 regisztrált jelentkező van. Egy sétán egyszerre legfeljebb 30 fő vesz részt. Felnőtt jegy 1800 Ft, gyermek jegy 1200 Ft.Agostyán Ökofalu

A Tata melletti ökofaluban minden bizonnyal óriási élmény lesz a mécsbogár-séta, hiszen egy viszonylag alacsony fényszennyezettségű területről van szó. A rajzás intenzitásától függő esti túrák dátumait a program előtt fogják közzétenni itt a Vérteserdő Facebook oldalán. A gyülekező minden esetben: 19:15 és 20:30 közt lesz a főbejáratnál.  Jegyet a helyszínen lehet majd váltani.

Alcsúti Arborétum

2022-ben is várják a látogatókat a szentjánosbogár sétákra az arborétumban. A rajzási időszak pontos kezdetéről végéről az arborétum Facebook oldalán tudtok tájékozódni, de általában két héten keresztül zajlik. A rajzás ideje alatt minden nap 20:30, 20:45 és 21:00-kor indulnak szakvezetések, melyek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba 21:00-ig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetes regisztráció az eseményre nincs!

Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre ebben az időszakban 10:00 – 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek 2.600 Ft/felnőtt, 1.500 Ft/gyerek, diák áron. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes. SZÉP kártyával, Erzsébetkártyával fizetni NEM lehetséges!
Pilisszentiván

A túra alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járhatjátok be, azonban rendhagyó módon nem nappal, hanem este. Amikor a nap nyugovóra tér és a csillagok is kigyúlnak, ilyenkor Szent Iván-éj környékén megelevenedik az erdő. Ebbe a rejtélyes világba kalauzolnak el benneteket június 28. és július 1. között. Az erdei séta alkalmával jó idő esetén az erdők eleven mécsesével, a szentjánosbogarakkal is találkozhattok. A sétára gyülekező  20:30-kor a pilisszentiváni sportpályánál, ára 2400 Ft/fő felnőtteknek, a kedvezményes jegy pedig 1700 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés szükséges, pilisilen@dinpi.hu e.mail címen!  Jegyet kizárólag előzetesen, online válthattok a jegymester.hu oldalon.

Tatai Cseke-tó

A június 25-ei esti felfedező séta során körbejárhatjátok a Cseke-tavat. Megismerkedhettek a történetével és a környezetének kulturális örökségével. A túra végén a teljes sötétben megérkeztek a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgatjátok a rejtelmes állathangokat és megcsodálhatjátok a szentjánosbogarakat. A program 19:00 és 21:00 óra között zajlik, találkozás 19.00 órakor a tati Csekeliget játszótér parkolójában. Előzetes bejelentkezés szükséges: batkyg@dinpi.hu vagy 30/583-8636. Teljes árú jegy 2400 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1700 Ft/fő.


Soroksári Botanikus Kert

A Soroksári Botanikus Kertben június 17. és július 3. között minden este tartanak szentjánosbogár sétát (kivéve június 24.) Előzetes jegyvásárlás kötelező, melyet ezen a linken tudtok megtenni.A kép illusztráció.

2022. június 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!