Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 dél-pesti játszótér

2021.06.29.

TOP 10 dél-pesti játszótér

A budapesti játszóterek krémje - 5. rész

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk ötödik és egyben utolsó részében Dél-Pestre látogatunk el, ahol a 17., 18., 19., 20. 21. és 23. kerületek legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg. A sorozat első részét itt találjátok meg, a másodikat itt, a harmadikat itt, a negyediket pedig itt.




Óhegy park

Fotó: kobanya.hu

A kőbányai Óhegy parkban 2 játszótér is várja a gyerekeket. A kisebb, bölcsis és óvodás gyerekeknek tervezett játszótéren színes gumi állatfigurák, rugós játékok, trambulin, csúszda és mászóházikó is található. A 7-14 évesek pedig a bányászati tematikájú játszótér kötélpályáján és mászószikláin próbálhatják ki ügyességüket. 


Népkert játszótér

Fotó: szelforgo.hu

A Pesti út és Rákos patak között elhelyezkedő rákosmenti Népkertben tallálható ez a dimbes-dombos játszótér szuper köteles mászóeszközökkel, csúszdákkal, kisebbeknek és nagyobbaknak való játszóeszközökkel. A parkban a játszótér mellett találunk foci- és kosárpályát, valamint egy skate parkot is, így ha a nagyobb testvéreket el tudjuk csábítani, ők sem fognak unatkozni.


Némó-sziget játszótér

Fotó: etikk.hu

A 18. kerületi Herrich Károly téren található jól felszerelt, modern játszótér nagy zöldterületen helyezkedik el. A kisebbeket nagy, mászható hajó, a nagyobbakat műszikla és sok egyéb kipróbálásra váró játék várja. A tengerparti kalózvilágot idéző játszótér területén ivócsap, a homokozó felett nyáron árnyékoló is extra felfrissülést biztosít. A játszótér különlegessége, hogy akadálymentes játékelemek is találhatók itt.


Kispesti vizes játszótér

Fotó: Kispest Facebook oldal

Valószínűleg nem sok olyan budapesti kisgyerekes szülő van, akinek be kell mutatni ezt a népszerű XIX. kerületi játszóteret. A pár éve épült és rendszeresen karbantartott vizes játszó a legjobb ingyenes lehetőség a fővárosban egy kiadós pancsolós-játszós délutánra.



Kispesti Nagyjátszó

Fotó: kispest.hu

A vizes játszótértől másfél kilométerre a városból kifelé tartva találjuk a kispesti nagyjátszót, amit szintén érdemes útba ejteni, még akkor is, ha nem a közelben lakunk. Kicsik és nagyok is megtalálják itt a maguk játékait, nagy terület, árnyékos részek és nyáron még egy párakapu is segíti a lehűlést. Vannak szuper csúszdák, mászókák, ivókút, vécé, focipálya és felnőtt fitnesz park is a területen.



Kós Károly téri játszótér

Fotó: kispest.hu

Jól karbantartott játszótér a Wekerletelep központjában. A nagy zöldterületen a játszóeszközök mellett található focipálya, illemhelyiség és ivókút is. A park körbe van kerítve, így a kisebbeket is biztonságban tudhatjuk itt. A gyerekek szórakozását csúszdák, hinták, homokozók, mászókák és pingpong asztal szolgálja.



Rákóczi kerti játszótér

Fotó: csepel.hu

A 19. kerület mellett Csepel is jól el van látva jobbnál jobb játszóterekkel, melyek közül az egyik legkedveltebb a Rákóczi kertben néhány éve felavatott játszótér. Központi eleme egy hatalmas vár, amelynek felfedezésével és bebarangolásával biztos sok-sok órát el tudnak tölteni a gyerekek. A parkban a játszótéren kívül mosdó, büfé, futópálya, focipálya és fitnesz park is található.



Játszótér a Tejút parkban

Fotó: Csepel Facebook oldala

Tavaly májusban adták át a csepeli Tejút parkban a kozmosz témája köré tervezett új játszóteret. Többek között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát vagy földbe süllyesztett kráterbe elhelyezett trambulint találunk itt. A parkban található még többfunkciós sportpálya, futókör, fitnesz park, illemhely és pelenkázó is.



Kalózhajós játszótér

Fotó: csepel.hu

2016 óta vonzza a csepeli Duna-partra, a soroksári rév közelébe a családokat a Kalózhajós játszótér, melynek fő attrakciója a szépen kivitelezett kalózhajó. Felfedezése nem csak a kisebb, de a nagyobb gyerekeknek is különleges élményt jelent. A hajó mellett homokozó, hinták és illemhelyiség is található.



Tündérkert

Fotó: google maps/veganboyhun

A soroksári Tündérkert az utóbbi években nagy átalakuláson ment át. Épült itt játszótér, van futballpálya, multifunkciós sportpálya, pingpong asztalok, ivókút és illemhelyiség is. Ha pedig a park látogatása előtt vagy után teszünk egy sétát a kertnek helyt adó Molnár-szigeten, még a helyi hattyúkat is megleshetjük. A Tündérkert legújabb attrakciója az idei gyereknapon átadásra került mászós kötélpályás játszótér illetve az új vizes játszótér (ez utóbbival sajnos adódtak gondok közvetlenül az átadás után, de reméljük, mihamarabb megoldódik és a gyerekek végleg birtokba vehetik a pancsolós játszót). 


2021. június 29.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!