Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 észak-pesti játszótér

2021.05.15.

TOP 10 észak-pesti játszótér

A budapesti játszóterek krémje - 3. rész

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk harmadik részében Észak-Pestre látogatunk el, ahol a 4., 13., 14., 15. és 16. kerületek legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg. A sorozat első részét itt találjátok meg, a másodikat pedig itt.



1. Szilas Családi Park - Vizes játszótér

Fotó: ujpestmedia.hu

Szilas Családi Park egy igazán családbarát, aktív időtöltésre és pihenésre egyaránt alkalmas élménypark, KRESZ pályával, sportpályával, kosárpalánkokkal, vizes játszótérrel, kutyafuttatóval és sétára alkalmas sétányokkal.


2. Tarzan Park

Fotó: Tarzan Park Facebook oldala

Budapest legnagyobb játékparkja, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra legtökéletesebb játékokat. Meleg, nyári napokon ideális választás, mert nem csak vizes homokozó, de egy hatalmas vizes játszótér is várja a gyerekeket a forróságban. Belépődíjas helyszín.


3. Bóbita irodalmi játszótér

Fotó: Angyalzöld Facebook oldal

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából épült meg az újlipótvárosi RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ kertjében, a Bóbita Irodalmi játszótér. A játszótér területe az alkotó íróasztalát szimbolizálja. Erre utalnak a ceruzák, a festékes tubus, az abból kifolyó festék csúszdaként funkcionál, a tintatartó ami belső bújó mászó játék csúszdával kombinált, a ceruza hegyezéséből származó forgács, pedig a pihenést szolgáló padként szolgál.



4. Margitszigeti Pólópálya játszótér

A „Pólópálya” játszótér 2003-ban épült a sziget egy védettebb, csendesebb helyén a Sportuszoda és Palatinus közötti területen. A gyerekeket az ügyességüket fejlesztő mászókák és a mozgásukat változatosabbá tevő csúszdák, forgós játékok várják, valamint a fák árnyékában a gyepes felületen található színes állatfigurás rugós játékok., de a favár bebarangolásával is sok vidám percet tölthetnek el a gyerekek.




5. Városligeti nagyjátszó

Fotó: ligetprojekt.hu

A 13.000 négyzetméteres játszótér nem csak méretével, de különleges felszereltségével is kitűnik a közparkokban található játszóterek közül. Az összesen mintegy 50 játszóelem között található 6 különféle csúszda, 10 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 darab egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles-mászó komplexum, 10 földbe süllyesztett trambulin. A játszótéren egy hosszan kanyargó patak zsilipekkel és vizes játékokkal is várja a gyermekeket.


6. Pillangó park

Fotó: Zuglói önkormányzat Facebook oldala

A nemrégiben felújított parkban a kisgyermekes családok által használt kis játszótéren kerítés is védi az apróságokat, hogy még csak véletlenül se szaladjanak világgá. A kisebb és nagyobb gyermekek által is használt nagy játszótéren nagyméretű homokozó, drótkötélpályás csúszda-mászóvár és számos más játékeszköz biztosítja a gondtalan kikapcsolódást.


7. Karácsony Benő park

Fotó: XV. kerületi önkormányzat weboldala

A parkban található bekerített játszótér központi eleme egy nagy hajó, melyet a gyerekek nagyon szeretnek. A Karácsony Benő park egy másik sarkában gördeszkás, görkoris és BMX kerékpáros sportpályát alakítottak ki, illetve kutyafuttató is található a területen, így kicsik és nagyok, valamint kutyás családok is kellemesen tölthetik itt az időt.


8. Segesvár utcai játszótér

Fotó: bp16.hu

A játszótér a falu-város-gyár-domb tematikát követi, melyet a különböző esésvédő burkolatok, és a játszóeszközöket díszítő egyedi festések is jeleznek. A falu részen a legkisebbeknek vannak eszközök: faragott kunyhó, puli, pásztor és háztáji állatok jelennek meg a hinta és a csúszda körül. A város rész központi eleme egy összetett torony, melyhez 3 méter magas csőcsúszda és különböző mászó játszóeszközök csatlakoznak. A domb és gyár terültek a legnagyobbaknak szolgál élményül. A dombról drótkötélpálya indul, mellette 5 méteres csőcsúszda áll. A gyár területén magashinta áll.


9. Reformátorok tere

Fotó: bp16.hu

2019-ben adták át a XVI. kerületi Reformátorok tere mellett épülő, és azzal egységet alkotó csúszdaparkot és játszóteret.  A játszótéren a csúszdák mellett található mászóka, trambulin, erőgép, hinta valamint drótkötélpálya, homokozó és a rugókon álló, imbolygó hajó. A tér része még a 17 méteres kilátó, a park, egy kávézó, valamint a két ingyenes parkoló és egy ingyenes illemhely.


10. Sashalmi-erdő játszótér

Fotó: bp16.hu

Szintén 2019-ben szépült meg a Sashalmi-erdő is. Itt futókört, focipályát,  bmx ugratót, tűzrakó helyet alakítottak ki és létesült egy új erdei játszótér is.



2021. május 18.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!